A Csodacsapat /Les seigneurs/

színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 93 perc, 2013 (12)
DVD

Leírás

Patrick Orbera ünnepelt futballsztár - volt.
A sikeres pályán töltött éveket a kezdetekben még eredményes edzői karrier követte, de napjainkra lecsúszott, alkohol- és drogfüggő kezelhetetlen lumpenné lett. Tarthatatlan életvitele, és egy élő tévé műsorban elkövetett tettlegessége következtében kislányától is eltiltja a bíróság. A bírónő a jó útra térés reményében egy Bretagne partjainál található kis szigetre "száműzi", ahol egy kilátástalan sorsú közösség küzd a tisztességtelen ingatlan befektetőkkel a halfeldolgozó üzemük bezárása ellen. Utolsó reményük a konzervgyár futballcsapata, amely egy véletlen folytán még versenyben van a nemzeti kupáért folyó küzdelemben. Ha további három mérkőzésüket megnyerik, megmenthetik a szigetlakók egyetlen bevételi forrását, a halfeldolgozót. A helyi halászokból álló hobbi csapat esélytelen a további küzdelmekben, csak a csoda segíthet rajtuk.
Orbera, a saját és a szigetlakók nehéz helyzetét átérezve egy hirtelen ötlettől vezérelve elszánja magát: az utolsó nagy lehetőséget megragadva egykori pályatársait, játékosait összeverbuválja a nemes cél érdekében.
A "csodacsapat" tagjainak mindegyike már régen eltávolodott a futball világától. Mindenkinek különböző testi, lelki bajai vannak; a foci az, ami a legkevésbé érdekli őket. Az egykori klasszisok, akik egymással sem jönnek ki, egy ideálisnak közel sem mondható környezetben, számos kacagtató kalandon keresztül csiszolódnak csapattá a helyi halászokkal.


Bemutató dátuma: 2013. március 28. (Forgalmazó: MTVA)

Stáblista:

rendező: 
forgatókönyvíró: 
 
 
 
zeneszerző: 
operatőr: 
producer: 
vágó: 
 
 
szereplő(k): 
 
Patrick Orbéra
Titouan Leguennec
David Léandri
Rayane Ziani
Shaheef Berda
Wéké N'Dogo
Marandella
Jean Reno
 
 
szinkronhang: 
 
Patrick Orbéra magyar hangja
Titouan Leguennec magyar hangja
David Léandri magyar hangja
Rayane Ziani magyar hangja
Shaheef Berda magyar hangja
Wéké N'Dogo magyar hangja
Marandella magyar hangja
Jean Reno magyar hangja

Linkek:

Tovább a vetítésekre »