A csapat lelke

Bakancslistához adom
Llenos De Gracia
7 éven aluliak számára nem ajánlott 109 perc, 2022

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Marina nővér egy nagyon szokatlan apáca, akit 1994 nyarán elküldenek El Parralba, egy fiú bentlakásos iskolába, amelynek sorsa meg van pecsételve: azt tervezik, hogy hamarosan bezárják. Annak ellenére, hogy a gyerekek mindenféle csínytevéssel fogadják Marinát, lassanként bensőséges családi kötelék alakul ki köztük, valami olyasmi, amiben sosem volt részük.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex márc. 14. 19:15:45 6/10
Nehéz a gyerekekkel bánni. Eltalálni, hogy mikor lesz eredményes szimplán a szeretet és mikor kellene keményen odacsapni. Ebben a történetben – amelyik helyenként egészen reális, máskor viszont elég nehezen igazolható – elsősorban a sport közösségteremtő ereje mutatkozik meg. De, ehhez is kell egy okos, jó emberismerettel megáldott vezető.
8/10
nefefe 2023 júl. 30. - 17:53:19 8/10
Már a film kezdetén az Apáca-show jutott eszembe, ugyanaz a séma, hasonló történet. De az Apáca-show film előbb készült Amerikában, mint A csapat lelke eseményei történtek Spanyolországban. Mivel ez a film megtörtént események alapján készült, ez hitelesebb képet ad az ilyen élethelyzetekről. Gyerekek, sorsok, egy empatikus, a gyerekek jobb sorsáért tenni akaró apáca – sikertörténet, és a sémát az élet írta. Néha szívszorító, néha jobb kedvre derítő, de mindenképpen pozitív a végkifejlet. Jó film, érdemes megnézni – és akár még tanulni is lehet belőle.
10/10
Efggyhi 2023 márc. 19. - 23:58:57 10/10
Valószínűleg nagyon jókor találtam rá erre a filmre, az első perctől rá tudtam hangolódni, nagyon szórakoztató, kedves és életigenlő volt. Éppen ez kellett. Ebben a műfajban nekem maximumot hozott.