A csodák könyve

Bakancslistához adom
La chambre des merveilles / Book of Wonders
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia dráma, 94 perc, 2023

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Egy gyerekét egyedül nevelő anya élete fenekestül felfordul, amikor a 12 éves fia egy balesetet követően kómába esik. Az édesanya a srác holmijai között rátalál egy világvége listára, amiket a fiú az életében szeretett volna teljesíteni. Az anya hirtelen ötlettől vezérelve útra kel, hogy Franciaországtól Japánig a világ különböző pontjain élete kalandját élje át, és szentül hiszi, hogy ha teljesíti a lista feladatait, fia is felébred a kómából. A feladatok igazi önismereti úttá válnak, ahol az anya rádöbben az élet igazi szépségeire, és arra, hogy csak az igazán fontos dolgok számítanak.

A csodák könyve Julien Sandrel azonos című nemzetközi bestsellere alapján készült. Az életigenlő történet rendezője Lisa Azuelos, aki mások mellett a LOL, a Zűrös kamaszok és az Elemi szerelem filmekkel bizonyította szakértelmét az emberi kapcsolatok területén. A film főszereplője Alexandra Lamy (Lucky Luke, Szerelembe gurulva, Alibi.com 2), számos sikeres romantikus film és vígjáték színésznője. A film hű könyvadaptáció, amelyben a regény rajongói éppúgy nem fognak csalódni, mint azok, akik még nem találkoztak a szeretetreméltó történettel.
Bemutató dátuma: 2023. szeptember 14. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
suyu ápr. 21. 10:55:02 9/10
I watched the film in one sitting. At the end, the phrase sounded: life is like an encephalogram. If it’s straight, then it’s not there. (Not verbatim). Escape from the ruins of everyday life to find real life thanks to my son's diary. The film is strong and beautiful.
https://suyu.download/ | https://mihon.pro/
4/10
Ahoj poplacsek jan. 24. 21:31:15 4/10
Az elején majdnem kiszálltam, de aztán a felétől kezdett egész jól alakulni.
1/10
Gábor Hájas 2023 szept. 19. - 15:31:53 1/10
Netflixen pl egy krimi lemegy és màr a szereposztó feliratokat vàrod akkor jön be a főszereplő nyomozó a meleg pàrjàval.Azok a filmek kész forgatókönyvek alapjàn készültek de a netflixen LMBTQ cenzúra beleszúratott utólag valamit a beteg ideológiàjukból.
Ennek a filmnek remek sztorija van,annyiban màs a netflixes LMBTQ filmektől hogy itt a film kb felètől szinte èszrevètlenül adagoljàk a szivàrvànyport, keresztény üldözést stb.Persze ezek sem kapcsolódnak a törtènethez.Ezekkel együtt egy szivàrvànyos moslèk lett a film
Perillustris 2023 aug. 30. - 23:25:06
Igazán szép, jól fényképezett film, a drámai vonal ellenére szerencsére többször lehet mosolyogni-nevetni is. A filmre jellemző lassú vonalvezetéshez képest a végét kissé összecsapottnak érzem, de nem zavaró mértékben.