Gazember ügynök

Bakancslistához adom
Rogue Agent
15 éven aluliak számára nem ajánlott 115 perc, 2022

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Robert Freegard szélhámos igaz történeten alapuló rendkívüli és dermesztő sztorija, aki számtalan áldozatát az MI5 titkosszolgájának álcája alatt hálózta be, egészen addig, amíg el nem csavarta Alice Archer fejét is, aki végül lebuktatta. Robert Freegard mesteri manipulátor volt, aki a titkosszolgálat ügynökének szerepében tetszelegve hálózott be nőket és vette rá őket arra, hogy bujkálva együtt éljenek, miközben volt, akitől gyermekei is születtek. Sok éven át szabadon garázdálkodott, mígnem találkozott a nővel, aki végül véget vetett karrierjének. Alice kezdetben szintén beleszeretett, ám végül belement egy titkos, több évnyi manipulációval, nyomozással és óriási téttel járó hajtóvadászatba, amelynek eredményeként végül elfogták a férfit és letartóztatták.

Stáblista:

Szereplők

Robert Hendy-Freegard
Alice Archer
Sophie Jones
Jenny Jackson
Sonny Chandra
Mae Hansen
Special Agent Sandy Harland
Sean O'Hagan

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nefefe 2023 dec. 16. - 16:27:55 8/10
Mivel megtörtént események alapján készült, ez egy tanmese. Történet a hiszékenységről, átverésről, kihasználásról, emberek tönkretételéről. Egy sikeres csaló története, aki jó hosszú ideig tudta ezt művelni. Ha a tehetségét máshol – törvényesen – kamatoztatta volna, bármi lehetett volna belőle. Szerencsétlenségére – illetve a károsultak szerencséjére – összetalálkozott egy olyan erős és okos nővel – pechjére ráadásul egy jogásszal - , aki megakasztotta áldatlan tevékenységét. A végkifejlet szerint – annak ellenére miket tett – pár év börtönnel megúszta, és folytatta ott, ahol abbahagyta… Hát, ilyen az igazságszolgáltatás. Persze arról nem esett szó, mi lett a sok átvert nővel és családjaikkal, illetve a kicsalt pénzekkel. Az amúgy nagyon ellenszenves karaktert nagyon jól alakította Norton. Nagyon lassú film, de a mondanivalója miatt érdemes megnézni.
8/10
Ahoj poplacsek 2023 júl. 17. - 22:09:09 8/10
Roppant hasznos ezt a valós sztorit megnézni 2023-ban Magyarországon. Ha az embernek kétségei lennének arról, hogy milyen pro szintű pszichopata szélhámosok léteznek akik hardcore módon manipulálják a környezetüket, ez segít visszatalálni a valóságba.
8/10
InteriorLulu 2023 júl. 11. - 15:30:02 8/10
Ahhoz képest, hogy több tekintetben érződik belőle a kis költségvetés, és ahhoz képest, hogy a már dokufilmben is feldolgozott valós történetet meglehetősen leegyszerűsítve és hézagosan meséli el, szóval még ezekhez képest is elég jólsikerült film. Nyilván mert eleve jó az alapanyag, de emellett szerintem elég jól bontja ki a feszültséget, jól adagolja a thriller-elemeket, jól érzékelteti a tét növekedését, valamint James Norton kiválóan hozza a megnyerő, sőt kifejezetten vonzó küllemű és stílusú pszichopata Freegard összetett személyiségét - márpedig az ilyesmi filmek esetében nagyrészt a főhős karakterének ábrázolásán áll vagy bukik minden.
A sztoriban egyébként szerintem bőven van annyi potenciál, hogy nagyobb büdzsével mondjuk egy 4-5 részes minisorozatban dolgozzák fel.
6/10
sexykex 2023 júl. 04. - 19:28:18 6/10
Nem egy idegőrlő, körömrágós, fog kocogtató történet, inkább nagy ívű tabló egy szélhámosról, aki életében egyszer rosszul választotta ki áldozatát. A Rotten Tomatoes írta róla: „Még ha nem is annyira magával ragadó, mint a valós történet, amely ihlette, a Rogue Agent továbbra is egy jól eljátszott és vonzóan fordulatos feszültségű thriller.”