Madame Web

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, 116 perc, 2023

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

Így születik egy hősnő. Cassandra Webb (Dakota Johnson) a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá? Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum. Még szerencse, hogy összeakad néhány vagány, kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt deríti ki, hogy mi ez az egész.

A Marvel univerzum legtitokzatosabb hősnőjének eredettörténetében a fantasztikus látvány mellett a fantasztikus főszereplőnő-csapat is behálózza a nézőt: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Emma Roberts és a többiek őrült kalandban mutatják meg, mi mindenre képesek.
Bemutató dátuma: 2024. február 15. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Julia Carpenter
Ben Parker
Mary Parker
Anya Corazon
Madame Web / Julia Carpenter

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Atis88 ápr. 10. 19:33:52 3/10
Azt hittem, hogy csak megszokásból szidják annyian, viszont most, hogy már láttam, azt kell mondjam, teljesen jogos a sok lehúzó kritika. A sztori rengeteg sebből vérzik és olyan mintha egy csapat femináci írta volna. Egy férfi karakter van, az is a főgonosz. Bezzeg női karakterek egymást érik, de minek? A film utolsó harmadáig nem történik velük semmi érdemleges. Sokszor unalmas is a történet. Mindemellett a karakterek és a színészek is gyengék. Remélem nem lesz folytatása, ezt is kár volt leforgatni. Hollywoodnak ideje lenne most már levonni a tanulságot, miszerint nem elég a girlpower, eredeti, jól megírt karakterek kellenek, meg egy jó sztori. Ezek hiányában megette a fene az egészet....
5/10
Ahoj poplacsek ápr. 01. 22:18:56 5/10
Nagyjából fennmaradt a színvonal a végéig, úgyhogy összefoglalom a gondolataimat.

A film úgy került a látókörömbe, hogy a gyerekekkel moziba akartunk menni és semmi normálisat nem játszottak a nekünk megfelelő időben, csak ezt meg másik 2-3 vackot. Végül valamelyik másik mellett döntöttünk, de a feleségem kedvéért leszedtem ezt is most, hogy fenn van a torrent.

Amikor leszedtem, lecsekkoltam az IMDb értékelését, el se akartam hinni amit láttam: 3,8, figyelemreméltóan gagyi filmre számíthatunk. Úgyhogy bekötöttük a biztonsági öveinket, magunkhoz vettünk némi sósmogyorót és belevágtunk a kalandba.

Nos be kell vallanom, hogy az elmúlt 7-8 évben nem néztünk Marvel filmeket, amióta a gyerekeink kinőttek a műfajból, úgyhogy nem tudom, mostanában mi a nívó, de 7-8 éve még pont ennyit tudtak a már akkoriban is szanaszét ágazó marvelségek. Ez se rosszabb azoknál, amikre emlékszem, a legutóbbiban amit láttam talán Willem Dafoe röpködött röhejes jelmezben valami szörfdeszkán a Times Quare-en vagy legalábbis valami újjorki belvárosban, meg valami homokember pergett ide-oda. Hát bocs, annyit ez is tud. Itt is van idegesítően túlspilázott zajos villódzó finálé, és ez is pont olyan felesleges, mint a korábbiak, amiket láttam. De nem rosszabb ls nem jobb. Nem húzom le, mert én ebből már kiöregedtem, de a gyerekeknek kellenek ilyen csimbumm varázsos mesék, legyen a kedvükért 5/10 azt kész.

Ja, lesz még folytatás, az felől nem hagytak kétséget a végén, de azt már azért nem nézem meg, mazochista nem vagyok, annyira meg azért nincs iskoláslány-fétisem (ez ilyen girlpoweres film, a szürkeárnyalatos Dakota Johnson van benne három iskolásnak öltöztetett lánnyal, akikből Sidney Sweeney-t ismertem fel, ő nagyon divatba jött manapság, bár figyelnie kellene, mikben szerepel). Ja igen, így a végére meg is fejtettem, hogy miért lehet lehúzva, biztos beindult a feminizmus-alert a nézők egy részénél.

Akkor nézd meg elsősorban, ha 25 évnél fiatalabb vagy és valami popcornmozira vágysz, semmi bonyolultra.
5/10
Ahoj poplacsek ápr. 01. 21:45:17 5/10
Az ájemdíbí 3.8 meglepő, reálisan nagyjából 5 körül van, mind bármelyik Marvel az elmúlt 10 évből. Szarnál szarabb Marvel filmekre szoktak 7-8 felettit osztogatni, annyit ez is tud, mint azok.

Disclaimer: még hátravan fél óra, lehet, hogy azalatt még ledolgozza a különbséget egy übergagyi befejezéssel.
6/10
shrek11 márc. 29. 20:10:07 6/10
Közepes Szuperhős mozi,láttam már sokkal silányabb Marvel-t dupla ennyi imdb ponttal,érdekes ez a globális lehúzás.
2/10
cselaxi márc. 29. 13:22:08 2/10
A sokásos mrvl szr.
9/10
New-man márc. 23. 01:40:14 9/10
Egész jó film, másodszorra még jobb volt!
6/10
Laca089 febr. 24. 21:24:20 6/10
Nem értem a sok lehúzást! Szerintem teljesen rendben volt! Egy egyszerű eredet történet láttunk, nem vártam semmi extrát! Bőven nézhető volt, végre nem volt nyálas, és lmbtq kliséktől hemzsegő!
Jobb volt mint az új thor a venom 2, az örökkévalók, vagy akár a marvelek! Nekem tetszett, egyedül pókember utalást hiányoltam a filmben
7/10
blood.1 febr. 23. 00:12:19 7/10
Részemről teljesen ok. A szuperhős filmeknek egy ideje befellegzett, de nem kéne zsigerből lehúzni mindet.
7/10
70Szabi febr. 21. 17:05:54 7/10
Aki szereti az ilyen filmeket,annak simán elmegy. Az utobbi idők Marvel filmjeihez képest pedig kimondottan nézhető!
1/10
baromarc666 febr. 20. 14:16:19 1/10 Előzmény Cs.1Csaba
Befolyás a szó, amit keresel. Sajnos a simán nézhető film nem film, mert nincs története, nincs dramaturgiája és nincs benne színészi játék. Egy elbutító CGI orgia, amely megalázza a benne "játszó" színészeket, pénzért.
5/10
Cs.1Csaba febr. 20. 14:11:36 5/10
Annyi xar van mostanában a mozikban, hogy ez a fim igazából nem lógott ki lefelé egyáltalán...egyszer meglehet nézni ! És ami igazán dühít hogy a kritikusok, yootube okosok, olyan befojással bírnak már ami nem egészséges... simám megbuktatnak egy filmet, vagy akár egy játékot... ha ők nem lennének, a nézőknek ez egy simán nézhető film lenne...
kybuck febr. 19. 16:40:38 Előzmény ricsmond1981
Mert ezzel is emlékeztetni kellett rá, hogy ez tulajdonképpen egy Pókember-film - Pókember nélkül!
kybuck febr. 19. 16:37:03
Aki vette magának a bátorságot és elment moziba megnézni írja már meg, hogy mennyien ültek a moziteremben, mert gyanítom, hogy tele nem volt.
1/10
baromarc666 febr. 19. 13:06:30 1/10
Valaki meg tudja mondani, miért néz bárki is 15 éves kora felett filmnek távolról sem nevezhető Marvel képkockákat, ráadásul még fizet is érte?
ricsmond1981 febr. 17. 11:25:14
Ben Parker ő Péter Ben bacsija? A fogonosz ruhája miért hasonlít Pokember ere?
6/10
vki69 febr. 15. 19:21:25 6/10
Értem az IMDB 3.8-t de azért annyira nem rossz.
Egyszer nézhető.
Nagyon érdekes tapasztalat: a színészek jók és egyértelműen a forgatókönyvvel van a gond.

HA szuperhősös akkor meg kell felelni azoknak a kritériumoknak. itt vérzett el. Persze nem tudom, hogy ez egy képregény story-e.. és akkor nem térhetnek el tőle. Ha popcorn felé viszik akkor sokkal jobb lett volna. Nem fogja visszahozni az árát sajnos. Kár a színészekért mert jó volt a casting! Nagyon kár érte!