A bozótpilóták nem csókolóznak

Bakancslistához adom
Buschpiloten küsst man nicht
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák kalandfilm, 2011

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A fiatal Dr. Maria Berkel-t a hivatása egy kis afrikai faluba, Somabhula-ba szólítja. Már az érkezése sem zökkenőmentes, az első munkanapján pedig szembesülnie kell a helyiek bizalmatlanságával és a készletek hiányosságával. A falubeliek az elmúlt hetek haláleseteit egy átokkal magyarázzák, és szerintük az új vízvezeték az oka mindennek. Dr. Berkel persze nem adja fel, próbálja jobbá tenni a helyiek életét, miközben egyre közelebb kerül a szabadúszó Paul Freytag pilótához is. A helyi nagyfőnökök azonban nem örülnek az ötleteinek, mert bevételkisesést jelentenek számukra.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
olahmiki1959 2014 jan. 13. - 04:39:35 2/10
Elképesztõen gyerekes baromság, telis-tele életszerûtlen mozzanatokkal, teljesen irreális epizódokkal, a buta német forgatókönyvíró által, valamiféle skanzen-Afrika bemutatásával.
Jó sok SPOILER

A doktornõ úgy érkezik meg Afrikába, hogy egy kisrepülõ leteszi õt a szavanna közepére, egy bõrönddel, hogy néhány kilométeres gyaloglás után találja meg a bennszülöttek részére fenntartott kórházat, valahol az afrikai tájban.
Útközben oroszlánok, kígyók, kafferbivalyok mellett megy el, akik békésen bámulják a fegyvertelen, a fáradtságtól bukdácsoló nõt, semelyikük sem támadja meg.
Mindenki, a legutolsó bennszülött is tökéletesen, akcentus nélkül beszél németül - vagy angolul, ez nem derül ki, - a doktornõvel...
Miután a falu varázslónõjével összebarátkozik, az megitatja õt egy üvegbõl, amibe elõzõleg a falusi asszonyok lábvizét töltötte, a német orvosnõ pedig kis hezitálás után megissza azt a borzalmas kotyvalékot!
Talán a bizalom erõsítése, vagy barátkozás céljából.
Hastífusz, gyomorhurut, vérhas, kólika, kolera, Ebola, vagy Hanta-vírus - nagyjából ezek támadták volna meg a doktornõt ezek után a valóságban, aki iszonyatos kínok között, hányás, hasmenés, magas láz, kiszáradás következtében nagyjából két nap múlva halt volna meg, itt pedig a világon semmi baja sem történt.
Õrület, valószínûleg Guinness-évkönyvbe való világrekord, már ami a filmes baromságokat illeti.
SPOILER VÉGE

És ezeken kívül is, hosszan sorolhatóak a hibák, melléfogások, logikai bakugrások, valószerûtlenségek ebben a fércmûben, ami nagyjából 10 éves retardált gyerekeknek készült, de talán még azok sem vették volna be ezt az Afrika ismeretének teljes hiányáról árulkodó, végtelenül ostoba filmet.