A fél tonnás ember

Bakancslistához adom
Half Ton Man
angol dokumentumfilm, 2005

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Patrick Deuel, egy halálosan elhízott amerikai története ez a film, aki gyakorlatilag halálra ette magát. A 486 kilót nyomó Patrick volt a világ leghatalmasabb embere, amíg alá nem vetette magát egy életmentő emésztőrendszeri műtétnek. Minden erőfeszítés és a kezelésére elköltött rengeteg pénz ellenére azonban megtagadta az éhezést, bár tudta, hogy meghal, ha továbbra is eszik. A film Patrick és az ételek iránti kényszere legyőzésére tett kísérlet története, egyúttal magyarázat az emberi elhízással foglalkozó tudományról és az extrém fizikai stresszről, amely az elhízást az egyes ember és a rajta segíteni igyekvők problémájává avatja.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Owl 2013 máj. 22. - 22:49:36 7/10
Ezek tényleg beteg emberek. Ámde: a mély-igénytelenségben fetrengõ, magára nem adó, és hibái hallatán agresszívvá váló zsírfejû bugris megtalálta a párját, aki csak tölti bele a tápot. Azt senki ne mondja, hogy a mozgásképtelen dagadék "magától" hízik, és nem azért, mert valaki felhizlalja. Ha a dagadt olyan, mint egy drogos, akkor a nyanya a drogdíler.
Jojjo 2011 nov. 03. - 10:29:45 Előzmény speedygonsales
Nem mententegetni akarom, de miért ne lehetne egy olyan genetikus betegség, hogy az ember nem érez éhséget?
speedygonsales 2009 szept. 07. - 16:57:22
Méghogy genetika okozta betegség! A filmben elhangzik, hogy 400kg-os testtömeg fenntartásához napi 15 ezer kalória szükséges, ami 15db óriás pizza elfogyasztása. Naponta! És a fõhõs nem csak fenntartotta a súlyát, hanem tovább hízott! Ehhez bizony egész nap enni kell megállás nélkül. Rengeteget. Nem tûnt fel nekik, hogy valami nincs rendben?!?