A halál katonái

Bakancslistához adom
Monsters of Man
18 éven aluliak számára nem ajánlott 131 perc, 2020

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Egy robotikai vállalat egy jövedelmező katonai szerződés elnyeréséért összeszűri a levet egy korrupt CIA-ügynökkel, hogy illegális élő tereptesztet hajtsanak végre. Négy fegyveres prototípus robotot telepítenek egy feltételezett kábítószergyártó táborba az Arany Háromszögben, feltételezve, hogy olyan drogfutárokat ölnek meg, akiket senki sem hiányol. Hat humanitárius misszióban dolgozó orvos tanúja lesz a brutális mészárlásnak, és elsődleges célpontokká válnak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
InteriorLulu 2023 máj. 31. - 18:31:38 7/10
Bár sok, laikusok számára is feltűnő hülyeség van benne akár magukat a robotokat, azok működését nézzük, akár mondjuk az orvosi teamet, az ottlétüket illetően, valamint persze az AI fejlesztése-fejlődése bármilyen szédítő tempóban halad is, nem most jutunk el oda, amit a filmbeli 4-es robot produkál, szóval mindezzel együtt is elég tisztességesen összerakott film.
Általában elég feszes, nagyjából izgalmas is, a CIA-s őrnagy McDonough kivételével nevenincs színészek is korrektek, és a 18-as karika sem véletlen, néha elég véres és brutális ugyanis. Pláne mindez ahhoz képest, hogy a Mark Toia nevű rendezőnek, egyben társfogatókönyv-írónak ez az első nagyjátékfilmes munkája.
Sz. Péter 2023 máj. 27. - 22:37:14 Előzmény ::_span_::
Ez a film csak fikció, nem a jelenünk valósága. ;)
5/10
::_span_:: 2023 máj. 27. - 10:52:52 5/10
Jelenünk valóságában a Nasa szívverés érzékelője 9 méter zúzott törmeléken és 6 méter tömör betonon keresztül érzékeli az emberi szívverést. A film alkotói erről vélhetően nem olvastak. A kép egyébként rendben lenne.

A film magas pontszámának egyik oka az, hogy arra van felépítve a cselekmény, hogy bujkálnak a film által elképzelt szupertitkos világverő csúcstechnológiás robot elől, aki lábnyomokat elemez a dzsungelharcban és ha valaki eldobja, ami a kezébe kerül, akkor elindul a koppanás irányába. Sértetlenül állja a kézifegyverek tűzerejét, de az ezekkel rátámadó célpontokra tüzelve olyan sokszor lő mellé, miközben azok eltalálják, hogy elfogy a lőszere és az egész azzal van "elintézve", hogy itt tart a fejlesztése, majd a végén láthatjuk, hogy mégsem itt tart, mert legyártottak már belőle egy hangárnyit.