A raszta vallás, avagy Bob Marley misztikája

Bakancslistához adom
Rastafaris y la mistica de Bob Marley
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott argentin dokumentumfilm, 42 perc, 2005

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Ki volt "Ras" Tafari Makkonen, Etiópia rajongott császára? Milyen bibliai utalásokkal vannak teli Bob Marley világhírű dalai? A reggae valójában az ima egyik modern formája volna? A dokumentumfilm bemutatja a rasztafariánus filozófia főbb jellemzőit, Bob Marley és követőinek lelkiségét, annak afrikai gyökereit, kapcsolatát a héber hagyománnyal és a bibliai szövegekkel. A filmben megszólalnak a raszta vallás híres képviselői, Bob Marley özvegye és egykori együttese, a Wailers tagjai is.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
far vik 2011 nov. 11. - 23:09:04
Én szeretem a Raszta Ferit, de most leragad a szemem...
6/10
adamnagysweetmovie 2011 nov. 01. - 08:31:19 6/10 Előzmény Ancsi80
Vajon ki az a TARR-ék?
Hát ebbe a dokuba belezsúfoltak vagy kétórányi kultúrtörténeti infót zsidó és õskeresztény egyházról, Etiópiáról egykor és ma, a rasztafarikról, az etióp császárról és Marley-ról. Nekem ez sok volt.
Pár üzenet a raszta hit szellemiségérõl fogott meg leginkább. Össze vagyunk kötve mind egymással, béke, szeretet, egység.
Ez az, ami a nyugati kapitalizmusból kiveszett. Lássuk már be és gondolkodjunk egy új társadalmi berendezkedésen, ami nem az egyén izolációjára és a korlátlan fogyasztásra-felhalmozásra épül, hanem a társadalmi önszervezõdésre és a személyiség kibontakoztatására.
Ancsi80 2011 jan. 17. - 23:06:22
én nézném ...
vagy csak a TARR-ék nem adják le nekünk...?