A száműzott oroszlánkirálynő

Bakancslistához adom
Lioness In Exile
dokumentumfilm, 52 perc, 2012

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A zimbabwei Malilangwe Vadrezervátum mészkődombjain és szavannáin számos rivális oroszlánfalka él - mivel azonban a falka territóriumát Sjambok, a domináns hím éberen - és eleddig eredményesen - őrzi, Manyari, a nőstény oroszlán viszonylagos nyugalomban és békében nevelheti egyéves kölykeit. Manyari napközben szunyókál, esténként pedig vadászni megy a nővéreivel, lévén az oroszlánfalkákban a nőstények feladata az élelemszerzés.

Egy napon azonban vége szakad a mesebeli idillnek: két idegen hím tűnik fel a környéken, szemmel láthatóan saját territórium és falka után kutatva. Céljuk a napnál is világosabb: legyőzni és elűzni a veterán Királyt, és megszerezni a nőstényeit. És ami még ennél is borzalmasabb: ha ez sikerül nekik, Manyari kölykei végveszélybe kerülnek, mert az új vezérhímek elpusztítják elődeik két évnél fiatalabb ivadékait.

A legtöbb nőstényoroszlán ilyen helyzetben megadja magát a sorsának, és fejet hajt az erőfölényben lévő hímek előtt. Manyarit azonban más fából faragták. Ő mindenre képes kölykei megmentése érdekében, még arra is, hogy nekivágjon ivadékaival az ismeretlen vadonnak, és hosszú éhezés és nélkülözés árán új otthont keressen családjának.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?