A Szent Mihály-kápolna

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 12 perc, 2008

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A vonyarcvashegyi Szent Mihály domb egykor a Balaton szigete volt. A földmozgások során kialakult 136 méteres természeti képződmény ma a Balaton északi partján Balatongyörök és Vonyarcvashegy között még a Keszthelyi-öbölből is jól látható kiemelkedés. Tetején hazánk egyetlen halászkápolnájával a Szent Mihály-kápolnával.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
fáklyás menet 2013 jan. 02. - 12:26:12 Előzmény Ford Mustang
Miért irtad ezt ide? Na és ha ugyanarról a szentrõl lett elnevezve az a kolozsvári templom, mint ez a Balatonhoz köeli kápolna? Attól még nem arról szól!
Fekete hunyor 2012 aug. 18. - 10:32:35 Előzmény Ford Mustang
A templom mellett (mögött) egy kõ állít emléket a keszthelyi születésû Dr.Gárdos Sándornak,a A Milleniumi Mount Everest Expedíció orvosának.
Ford Mustang 2011 szept. 10. - 16:10:32
A kolozsvári Szent Mihály-templom Erdély második legnagyobb alapterületû temploma a brassói Fekete templom után, amely Kolozsvár fõterén, a hajdani Nagypiacon helyezkedik el. 76 méteres tornya (a kereszttel együtt 80 méter) a legmagasabb erdélyi templomtorony. Kelemen Lajos szerint „Kolozsvár legrégibb építészeti mûemlékei közül nagyságra, korra, történelmi és mûvészettörténeti jelentõségre övé az elsõség.” Mûvészetében az északmagyarországi stílus hatása ismerhetõ fel, de sok részletében az erdélyi helyi jegyek mutatkoznak.