A TV ügyvédje

Értékelés:

106 szavazatból
Szerinted?

A megoldások show-ja. Ebben a műsorban nemcsak az jár jól, akinek elintéződik az ügye.

Elérhetőségek:
ATV Zrt. 1102 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor utca 31.
E-mail cím: szerkesztoseg@atvugyvedje.hu
Üzenetrögzítő: 06 30 334 9414 vagy 06 30 956 0176
SMS: 06 30 777 5000

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
naja54 2019 ápr. 22. - 16:01:57
Erről miért nem beszél a média ?

Éppen elrabolják Harmati kereskedését!?
Hat nappal ezelőtt egy magát őrző-védőnek nevezett magáncég lezárta azt a törökbálinti épületet, amelyben Legrégebbi hazai motorkerékpár kereskedés is található.

Harmati Árpád a 90 évek legeredményesebb motorversenyzője: „Azt már korábban hallottuk, hogy az ingatlan tulajdonosának, amelyben a szalonunk van, magas tartozásai vannak. Azt is, hogy megpróbálják tulajdonosváltással “megoldani” valahogy a dolgot. Az épitmény végül olyan emberek kezébe menekitették ki, akik most úgy érezték, hogy a bérlő tulajdonára is ráteszik a kezüket – vagyis a motorkereskedésre is.
Egy szép napon Miháldy Zsolt, mint ex-tulajdonos és az új tulajdonosként bemutatott Káposztás György, aki a szomszédos bútorbolt, a Tectona Grandis nevű offshore cég képviselője is egyben - besétált a szalonunkba és kijelentette, hogy az ingatlan az övé, és takarodjunk innen. Miután a tulajdont igazolni nem tudta, és nekünk 2024-ig érvényes szerződésünk van, illetve a bérleti dijat is becsületesen fizettük, természetesen nem kivántunk hirtelen máshol egy új kereskedést nyitni, úgyhogy maradtunk.
Aztán múlt pénteken megjelent két tucat kopasz, testes férfi, Hard Guard Security feliratú ruhában, Mikó István képviseletében és felhúztak egy keritést, amin senkit nem engedtek be, még engem se. Nem engedték be az ügyfeleimet sem, akik a saját motorjukat sem kapták igy meg. Természetesen azonnal a rendőrt hivtam, de a rendőrük egyszerűen nem mertek velük szembeszállni. Ez után ügyvédhez fordultam, és minden dokumentum rendben van, de a felszólitás ellenére sem engednek be. Konkrétan eddig senki nem értette milyen alapon merik ezt megcsinálni. Igazából csak nézünk, hogy mi történik itt… Mintha nem is az Európai Unióban lennénk, úgy önbiráskodnak teljesen jogtalanul.”

Tehát nem elirtuk, hanem tényleg nem KI, hanem konkrétan EL akarják rabolni az üzletet. A szóban forgó privát biztonsági cég heti 12 milliós tarifáért bármit elfoglal, és hiába az érvényes bérleti szerződés, illetve a magántulajdont képező tárgyak, egyszerűen elzavarják a rendőröket.
És az ügyvédek egyeztetése és felszólitása ellenére nem adják vissza a több, mint 250 millió forint értékű járműveket és eszközöket. Ez ez történik itt és most.
Egyébként mint érdekesség is érdemes arra gurulni és személyesen is megnézni, milyen egy ilyen ELrablás élőben!"

https://www.facebook.com/laciksztv/videos/429271814513911/
DjMcMaster 2011 nov. 18. - 21:35:18
Úgy látszik, hogy sokmindenkinek köptek a levesébe ! Sajnálom !

THE END
offtopic
meszag 2011 szept. 08. - 15:08:03 Előzmény madarfioka
10/10
duckshoot 2011 szept. 08. - 14:43:37 10/10
Ma este lesz 20:45-kor. Nem olyan jó ez, hogy változtatják az idõpontokat, napokat.
Még jó hogy néztem a mûsort, mert keddre vártam a kezdést.
madarfioka 2010 okt. 13. - 09:16:41
Aki felvette a 2010 Október 12.-én leadott mûsort,értesítsen. Köszömöm. jozsef987@freemail.hu
dilaram 2010 aug. 31. - 06:22:55
Kedves Abendgar! Nem tudom, miért cáfolsz engem? Hiszen én is ugyanazt mondom, amit Te.
Akinek van pénze ügyvédre és kicsit sem ért a joghoz, fogadjon fel ügyvédet.
Akinek nincs pénze, annak nehezebb a dolog. Az használja ki az ingyenesen adódó lehetõségeket: a bírósági és egyéb panaszirodákat. De vegye figyelembe, hogy ezek nagyon le vannak terhelve és a komplikált esetekkel nem tudnak foglalkozni, a rendelkezésre álló öt perc alatt - minden szakképzettségük ellenére meg sem tudják érteni. Abban viszont segítenek, hogy a kérelmet, keresetet írásba foglalják, beterjesztik. A bizonyítékokat az ügyfélnek kell elõteremtenie. Még akkor is, ha ügyvédje van.
Én azt is írtam, hogy az ügyvédnek a körmére kell nézni. Nemcsak azért, mert gyanús alakok az ügyvédek, hanem azért is, mert õ nem ismeri tövirõl-hegyire az ügyet, és sokszor emiatt mulaszt.
---
Azt is meg kell követelni, hogy az ügyvéd számlát adjon. Ha nem ad, (és ha nem túl jó ügyvéd) udvariasan meg kell tõle válni.
A számla hasznos lehet, de a bíróság nem ennek alapján állapítja meg az ügyvédi költséget. Figyelem! A bíróság egy törvény alapján állapítja meg a perköltségnek sz ügyvédi díjra vonatkozó részét, ami töredéke az ügyvéd által beszedettnek! A bíróságot ilyen esetben nem érdekli a számla!!!
---
Aki pereskedik, ha még oly jogosan is, jól teszi, ha a vonatkozó törvényeket elolvassa, mert lehet, hogy egy idõ után, meg kell válni az ügyvédjétõl. Nem azért mert rosszul képviselték, hanem mert elfogyott az ügyvédre szánt pénz. Szerintem az a fél, akinek nincs ügyvédje, nincs olyan nagy hátrányban egy per folyamán, ahogy az elsõ pillanatra látszik. Az ügyvéd nélküli felet a bíróság köteles a fontos tudnivalókról tájékoztatni.
dilaram 2010 aug. 31. - 05:59:40 Előzmény kisbabia47
Csak most olvastam elõször ezt a hozzászólást. Szerintem a benne idézett nyilatkozatot nem cigány tette:
"Lassan érvényt fogunk szerezni annak, hogy a
cigány nyelvet is elfogadják hivatalos nyelvnek"
Egy cigány tudja, hogy sok cigány nyelvjárás van és köztük van olyan is, amelyik cseppet sem hasonlít a többire. Olyan, hogy egységes cigány nyelv nincs!!
És véleményem szerint a magát cigánymak, romának valló emberek többségének a magyar az anyanyelve. Nekik külön fáradságot jelentene és értelme se volna - mert nem olyan közösséghez tartozik - megtanulni bármelyik cigány nyelvet.
Szerintem nem szabad bedõlni az ilyen álnyilazkozatoknak.
---
Mindamellett én helyeslem, ha bármelyik cigány nyelvet csiszolgatják, irodalmi mûveket alkotnak velük. Még azt is támogatom - civil módon -, hogy hivatalos helyeken is élni lehessen velük.
dilaram 2010 febr. 14. - 03:11:09 Előzmény rudi1
Ez a "késlekedés nélkül!!" Terád vonatkozik, nem a bíróságokra, mert õk bizony annyira le vannak terhelve, hogy számítani lehet arra, hogy egy-két hónap csúszás lesz, ha rossz helyre adod be a panaszodat.
Te! Szóval Te ne késlekedj pert indítani a munkaadóddal szemben!
A bíróságon van panasziroda is, ahol írásba foglalják a szóban elõadott panaszodat. De sajnos sorba kell állni - legalábbis Budapesten.
dilaram 2010 febr. 14. - 03:04:09 Előzmény rudi1
Elkeseredett fiatalember!
Ne a Juszt legyen a fõ szempontod, azt majd csak utólag!
A munkaügyi bíróságra menj el, és ott add elõ a panaszodat. Ha nem pénzt követelsz, az eljárás ingyenes. Kérdezd azért meg a bíróságon, melyik az illetékes bíróság, mert ha nem a megfelelõ helyen adod be a panaszodat, az ügy húzódni fog. De nem kallódik el! Mindegyik bíróság köteles az illetékes bíróságra továbbítani a panaszt. Éspedig késlekedés nélkül!!
Egy ügyvéd sem ártana, bár iszonyú sokat kérnek a közremûködésért. És a körmükre is kell nézni.
dilaram 2010 febr. 14. - 02:49:46
Nagyon régen, a legtöbben talán nem is emlékeznek rá, a magyar televíziónak volt egy ilyen mûsora: Jogi esetek. Ebben a mûsorban valódi jogi eseteket magyaráztak el tényleges és valóságos jogászok. (Erõs Pál, Rakvács ... a keresztnevére nem emlékszem, és mások)
Az eset megtörtént, de nem a valódi tettesel és résztvevõk szerepeltek benne, hanem amatõr színészek. A jogászok viszont a tényleges esetrõl elmondták, hogy mi volt a bizonyíték és a bíróság miért úgy ítélt, ahogy ítélt. Nekem nagyon tetszett ez a mûsor.
A rendszerváltás után a jogi tájékozottság nagy elõny lett, meg is szûntek az ilyen mûsorok. (Egy kettõ tiszavirág életû azért volt, pl. Havas Henriké, a Nem jogerõs)
Szükség lenne az ilyen mûsorra. Csak az a baj, a televíziók ma már nem tudnak eléggé bátrak lenni. A tulajdonosnak nem szabad a kedvenc üzletfeleinek a lábára lépni.
Tulajdonképpen visszasírom a régi magányos állami TV-t, legalább ebbõl a szempontból: a TV vezetésének elég hatalma volt, hogy mersze is legyen más nagyhatalmú cégekkel szemben. Pl. Mester Ákosnak volt egy mûsora, melyben meghívta a Posta vezérigazgatóját is. Mikor pedig az nem jött el, nem vállalta a válaszadást, megmutatta az üres széket az egész ország nézõinek. Volt ugyan kellemetlensége belõle, de azért ami megtörtént, megtörtént. Láttuk, amit látnunk adatott.
Azt mondom, kell jogvédõ TV-mûsor, esetekkel. És nem csak egy. Örüljünk ennek is ami van. (Jelenleg az ATV-n)
kozmamonika 2010 febr. 09. - 16:23:34 Előzmény rudi1
Így van valóban. Maximum ezzel az a baj, hogy örökösen foglalt. Inkább az e-mailt javaslom. Igen, a képernyõn meg fog jelenni a címük. Egyébként nem minden problémával foglalkoznak. Fõleg egyedi jellegûvel nem nagyon. Egyszer én is próbálkoztam, válaszra sem méltattak. Persze nyilván másnak sokkal nagyobb gondja volt. Az enyém nem anyagi természetû probléma volt, de iszonyú felháborító, hogy a mai magyar felsõoktatásban ilyen megtörténhetett. De most már mindegy.
5/10
ondok 2010 febr. 08. - 23:10:32 5/10 Előzmény rudi1
Tanácsként mondom ,hogy amikor megy amûsor ,akkor próbálj meg betelefonálni ,mert úgy emlékszem direkt közlik is az elérhetõségüket olyankor.valószínû ,hogy valamelyik asszisztense veszi fel ,akkor tõle érdeklõdj ,lehet hogy megadja Juszt számát is ,de mindenképpen mond valamit ,,mert ha jó a sztorid ,akkor arra harapnak.
rudi1 2010 febr. 08. - 14:52:38
Jonapot!Én egy elkeseredet fiataember vagyok akit jogtalanul és kényszeritve kelett kilépnem a munkahelyemrõl ezért szeretném a Juszt László elérhetõségét vagy a tv ügyvédje imail cimét,hogy megirjam mi tötént,uia Magyar Honvédségnél dolgoztam Tisztelettel Szeitz Krisztián.imail:szeitz.krisztian@freemail.hu T:06203874771
kozmamonika 2010 febr. 08. - 14:34:01 Előzmény ondok
Bocs. Akkor már biztos impotens a humorom, ami nem csoda a mai kiélezett helyzetben. Egyébként sok minden felháborít, de mindent nem lehet véleményezni, mert akkor betelne az oldal. Az meg a másik, hogy mindig valakinek a válasz ikonjára kell kattintani, másképp nem tudok írni. A véleményre ugyanis nem tudok klikkelni, tehát muszáj valakire. Még akkor is, ha nem õ volt a konkrét címzett, csak úgy általában alkotok véleményt.
Egyébként meg igazad van.
total2005 2010 febr. 04. - 16:49:51
Ez talán a legjobb mondása volt:
„…ha az antiszemitizmus nagy bûn, mert az, akkor az antiszemitizmussal való alaptalan vádaskodás ugyanakkora bûn, és ugyanolyan ítélet alá kell, hogy essék.” Csengey Dénes, író.
5/10
offtopic
ondok 2010 febr. 03. - 20:41:06 5/10 Előzmény kozmamonika
Aranyos vagy ,de nem tünt fel ,hogy irónikus voltam? ,és nem háborodtál fel azon az eszme futtatáson ,ami a fidesz hívõket nagyrészt jellemzi .Na ez a tragikus ,hogy már el is fogadjátok ezt a jövõképet..
kozmamonika 2010 febr. 03. - 09:56:34
Én nagyon szeretem ezt a mûsort, és örülök, hogy újra láthatom. Hogy melyik csatornán, az tökmindegy. A magyar 1-en már úgy sincs mit nézni.
Nem nevezném népellenes mûsornak, hiszen pont hogy miértünk van. Nem mindenkinek van pénze drága ügyvédet megfizetni. Szerintem sok okos tanácsot lehet kapni, ha valaki figyel. Meg olyan dolgokra is felhívják a figyelmet, ami esetleg az embernek eszébe sem jutna. Szerintem sok nagy bajt és kiadást meg lehet elõzni, ha ezekre a riportokra odafigyelünk. Az a baj, hogy sokszor sajnos a törvények is a zsiványoknak kedveznek és akkor bizony még a jog sem tud mit tenni. De ezért nem Juszt a hibás, hanem a jogalkotók.
Mindenkinek szép napot!
5/10
ondok 2010 febr. 02. - 21:16:25 5/10
Miért is ne lehetne bárki letámadni?Tán csak nem azért ,mert késõbb meghalt.Akkor ez mindenkire igaz,sajnos.
5/10
ondok 2010 febr. 02. - 21:13:34 5/10
Jusztot nem lehet agyoncsapni,ha kilövik az MTvbõl ,akkor alámerítkezik az ATVhez így volt ez korábban is ,nade eljön még a fekete leves ,amikor az ilyen népellenes TVket be fogják tiltani ,meg az olyan újságokat is mint a népszava és Népszabadság.Megtisztítjuk a közhivatalokat is ,erkölcsi bizonyítvány kell majd a takarítónõknek is .És elsõ lesz apolitikai megbízhatóság és ha valaki nem adta le a kopogtatóját anno az igazi hazafiaknak ,akkor ne is álmodozzon pl állásról.Esetleg valami közmunkát kaphat egy táborban ,úgy biza.!
Összes hozzászólás