A Wellington festmény

Bakancslistához adom
The Duke
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol vígjáték, 95 perc, 2021

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A Wellington-festmény megtörtént eseményeket dolgoz fel: 1961-ben a londoni Nemzeti Galériából ellopnak egy világhírű Goya-festményt. Az elkövető nem egy bűnöző, hanem egy 60 éves angol férfi, Kempton Bunton, aki váltságdíjként azt követeli a kormánytól, hogy törölje el a tévéelőfizetési díjat az idősek számára. A később a bíróság elé álló férfi ártatlannak vallja magát, majd a tárgyalása kezd túlnyúlni egy egyszerű bűncselekményen, kiváltva az emberek és a társadalom szimpátiáját, s megnehezítve a bűnösség megállapítását.

Bemutató dátuma: 2023. május 4. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
InteriorLulu 2023 júl. 01. - 16:16:11 8/10
Pár hónapja még A herceg címmel, és ennek megfelelően más adatlappal, sok szavazattal és jópár kommenttel futott itt a porton, aminek mára viszont nyoma sincs - hasonlóan mondjuk a Mark Wahlbergös Stu atyához (mely ma már Stuart atya). vagy picit másképp a Russel Crowe-os Pókerarchoz (melynek Pókerarc és Poker Face címmel is van itt adatlapja).

Azaz mostanában elég látványosan bénázik az oldal, hisz ha ezért vagy azért megváltoztatják a magyar címet, azt minden bizonnyal úgy is meg lehetne tenni, hogy tényleg csupán a címet változtatják meg...
(Ha pedig valamiért mégsem lehet, akkor mondjuk már az adatlap létrehozásánál eszébe juthatna valakinek, hogy A herceg címmel vannak már más filmek is; vagy ugyanúgy az adatlap létrehozásánál döntsék el, Stu, vagy Stuart legyen-e az atya, ami egyébként a film ismeretében mondva tökmindegy; vagy ha mindjárt az elején a nem-fordítás, vagyis a Poker Face cím mellett döntenek, és arra az adatlapra rátesznek két saját írást/kritikát is, akkor már ne jusson eszükbe új cím - Pókerarc - mellett dönteni, egyúttal olyan adatlapot létrehozni, melyhez viszont nem mellékelik a két saját cikket...)