A Zöld Lovag

Bakancslistához adom
The Green Knight
15 éven aluliak számára nem ajánlott 125 perc, 2021

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Az Arthur-legendán alapuló páratlan kaland Sir Gawain, Artúr király önfejű unokaöccsének történetét meséli el, aki különös küldetésre indul, hogy szembeszálljon a furcsa, óriás zöld lovaggal, egy félig fa, félig ember lénnyel.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Ahoj poplacsek 2023 máj. 23. - 23:04:21 8/10
Figyuzzatok, a filmes kivitelezés miatt akartam felkerekíteni 6-7 környékére, mert a sztorival nem voltam egészen elégedett, de aztán utánaolvasgattam, hogy miből csinálták, hát basszus, így már azért jár a pacsi, fel is húzom 8-ra, komoly és tiszteletre méltó küldetés a film készítőitől: https://en.wikipedia.org/wiki/Sir_Gawain_and_the_Green_Knight
6/10
Démétér456 2023 máj. 17. - 09:27:43 6/10
Fogalmam sincs, hogyan éri el, de nagyon hasonló hangulata van a filmnek, mint az eredeti történetnek. Mivel pedig szeretem az eredetit is, ez a film amolyan komfort-film lett nálam. De ha az a kérdés, hogy ajánlom-e másnak... Nos: lassú, üres helyenként, amikor pedig történik valami, akkor többnyire fogalmad sincs, hogy ez a valóság vagy egy párhuzamos szcenárió, és még ha valóság is, vajon mit jelent? Én - személy szerint - szeretem az ilyesmit. Ha te nem, akkor messzire kerüld el ezt a filmet. A látvány egyébként pazar, tökéletesen hozza a szükséges hangulatot.
8/10
Mace 2023 márc. 28. - 09:40:48 8/10
Elképesztően nehéz vállalás lehet egy 14. századi költemény mozgóképes interpretációja.
Kétségtelen, hogy nem csak érdeklődés, de türelem is kell a végignézéséhez.
Nekem tetszett, szerintem az Arthur-mondakör legszebb filmes megvalósítása.
3/10
nefefe 2023 márc. 28. - 05:18:43 3/10
Rettenetesen unalmas, vontatott film, szinte nulla eseményekkel. Már eleje értelmetlen, az indok, amellyel a ZL kihív valakit. Az már csak természetes, hogy a király tapasztalt, hős lovagjainak egyike sem veszi fel a kesztyűt – mert bizonyára nekik több eszük van. Aztán pont ott van a semmirekellő, léhűtő Gawain, aki meggondolatlanul elvállalja. Persze, hogy ZL halhatatlan… Egy év tépelődés, és jön a hosszú, unalmas, semmitmondó út a célig, ahol is kiderül, hogy a bátor és talpraesett lovagjelölt nem is olyan bátor és talpraesett, mint azt gondolnánk. Ez a film állítólag az Arthur-legendához kapcsolódik. Hát, eddigi ismereteink szerint – nem. Fikció, amit jobb lett volna nem megírni. Pedig az író-rendezőnek volt már ennél jobb filmje is. Szóval ez egy értelmetlen, hosszú, dögunalmas film, amit jobb ha kihagy az ember.