Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - Gyanús gyógyászat

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Schwiegertöchter
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2019

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Lynette Dawson teljesíteni szeretné az elhunyt férje utolsó kívánságát, az ő nevében egy alapítványt létrehozni. Ehhez viszont át kell adnia a természetgyógyászati készítményekre szakosodott cég vezetését.

A fiai, Patrick és Robin kellene, hogy átvegye a cégvezetést. Természetesen Lynette abból indul ki, hogy a menyei is, Kim és a másik leendő menye, Marisa is beszállnak majd a cégvezetésbe. Ebben viszont tévedett. Kim csak duzzogva adja fel a biológusi karrierjét Londonban, az újságíró Marisa pedig kész akár az eljegyzését is felbontani Robinnal.

Mégis Lynette arra gondol, hogy mindent jól kézben tart. Ez pedig egy fatális tévedés, véli doktor Raymond Murphy, akivel a nő évek óta a „kuruzsló” tevékenysége miatt szinte háborúban áll. Raymond ugyanis nem csak szilárdan meg van győződve a tudomány mindenhatóságában, hanem abban is, hogy Lynette ezzel sikeresen összeugrasztja a családját, ahelyett hogy egybetartaná. Raymond pedig tapasztalatból beszél.

Lynette pedig semmit sem akar megérteni, de egész furcsa módon mégis igaza lesz Raymondnak: Kim már a cégnél töltött első munkanapján egy lehetséges botrány nyomára bukkan. Több a cégnél dolgozó önkéntes fiatalnál is Raymond mérgezési tüneteket diagnosztizál. Együtt a jóképű Dylan Reeddel -, aki szociális munkás a cégnél - felteszik maguknak a kérdést: vajon miért. És az anyósának mindehhez ugyan mi köze lehet.

Lynette elhárít magától minden felelősséget, még akkor is, ha nyilvánosan nyomást gyakorolnak rá. Lynette végül is tisztában van vele, hogy csak természetes anyagokat és ártalmatlan kiegészítőket használ fel a gyártáshoz. Sokkal jobban bízik az évek óta vele dolgozó munkatársában, Valerie Payne-ben, mint az őket vádoló menyei be nem bizonyított vádjaiban.

Csupán az után, hogy Kim feldúltan távozva balesetet szenved, lesz Lynette számára világos, hogy a másik menyét is elveszítheti. Raymond azt tanácsolja neki, járjon már végre az igazság után. Amikor pedig Lynette Dylan segítségével tényleg meg is találja azt, akkor látja be, hogy Kimnek igaza volt. A nem megfelelő nőben bízott meg. Valerie hazudott neki, de a dolgokat jóvátenni már késő. Kim válni akar Patricktól és visszatérni Londonba.

Raymond újra azt tanácsolja Lynette-nek, ne avatkozzon a dolgokba. De ezt Lynette nem akarja annyiban hagyni, számára mindig is a család volt a legfontosabb. A végén pedig a nő nem csak azért küzd, hogy a fiai a feleségükkel boldogok legyenek, hanem azért is, hogy Raymond végre felvegye a kapcsolatot a saját gyermekeivel.

Közben pedig mellékesen mindkettőjükre rátalál a szerelmet - bár a tudomány és „kuruzslás” témában továbbra sem tudnak megegyezni.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Lynette Dawson
Raymond Murphy
Kim Garner
Dylan Reed
Marisa Conway
Robin Dawson

Hozzászólások

Szerinted?