Álomhajó - Indián nyár

Bakancslistához adom
Das Traumschiff - Indian Summer
német romantikus film, 95 perc, 2010

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Paulsen kapitány és az Álomhajó legénysége ezúttal Kanada, New England, és a színpompás helyi indián nyár felé veszi az útirányt.

Klaus Altmann, az MS Deutschland asztalosához meglepetésszerűen látogató érkezik; a bátyja Thomas, és az édesanyja, Irmy utaznak a fedélzeten, hogy együtt ünnepelhessék édesanyjuk, Irmy 65. születésnapját. Klaus ugyan örül, hogy édesanyját újra láthatja, de bátyját - aki átvette a családi vállalkozás vezetését -, vegyes érzelmekkel fogadja. Ők ketten mindig is versengtek apjuk szeretetéért. Egy közös szárazföldi kirándulás során még inkább kiéleződik közöttük a helyzet, és újra felszínre kerülnek a régi konfliktusok.

Roland Wagner, a nemzetközi élmezőny egykori könnyűatlétája, aki egy baleset során kétoldali végtagbénulásban szenved, mégsem veszítette el az életkedvét, most is újabb sportkihívásokra vállalkozik. Együtt a barátnőjével, Caróval behajózik az MS Deutschlandra, ahol a keresztapja, Jakob Paulsen a kapitány. Roland sziklaszilárdan eltökélte, hogy újabb rekordot dönt meg: elsőként, mint tolókocsis egy kajakban körbehajózza Új-Anglia partvidékét. Mindeközben pedig komoly próbatételre kerül a kapcsolata Caróval. Carónak ugyanis feltűnik, hogy Roland - a rekordkísérlete során - éppen Inka, a fedélzeti, vonzó külsejű fitness-trainer segítségét, tanácsait is igénybe veszi. A kajaktúra egyszerre egészen más megvilágításba kerül, mint ahogy eltervezték…

A hajóorvos, Dr. Schröder megismerkedik a fedélzeten Dr. Ellen Barnerrel, a Paulsen kapitány megözvegyült húgával, aki szintén orvos, és Dr. Schröder és ő hamarosan igen közel kerülnek egymáshoz. Közös az érdeklődésük, és felteszik maguknak a kérdést, hogy az elkötelezett orvosi pályájukon nem lenne-e helye új magánéleti horizont felfedezésének. Paulsen kapitány és a főstewardess, Beatrice meglepődve szemléli, milyen gyakran vannak együtt a hajón is, a szárazföldön is, Ellen és Dr. Schröder.

Beatrice és Paulsen kapitány egymástól függetlenül egy kis házat vásárolnának az USA keleti partvidékén, a gazdagok és szépek meseszép szigetén, Martha’s Vineyardon. Persze egymás előtt elhallgatják az érdeklődésüket, és külön-külön indulnak el a szigeten, hogy egy ügynök által kínált „objektumot” bemutassanak nekik. Így, pusztán véletlenül egyszerre érkeznek, mint konkurensek a felkínált csodálatos ház megszemlélésére. Nem is sejtik, hogy egyszerre két meglepetés is vár rájuk: Vineyard szigeti ház csillagászati ára, valamint az állítólagos ügynök nem más, mint az igazi Larry Hagman, a Dallas sorozat nagy sztárja.

Stáblista:

Szereplők

Paulsen kapitány
Ellen Barner
Irmgard Altmann
Roland Wagner
Thomas Altmann

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2023 jan. 23. - 09:51:56 10/10
A 2005-ös, valamint az előtte forgatott Álomhajó sorozat számos epizódját (nemcsak a Siegfried Rauch & MS Deutschland kapitánnyal készülteket, hanem Heinz Weiss & MS Berlin filmek remake-je is látható 16:9-es képaránnyal, no persze csak németül...