Álomhajó – Új-Zéland

Bakancslistához adom
Das Traumschiff: Neuseeland
német-osztrák romantikus dráma, 89 perc, 2000

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az Álomhajó ezúttal Új-Zéland felé veszi az útirány. Eseménydús utazás vár az MS Deutschland fedélzetén tartózkodó utasok számára, akiket még egy különleges találkozás is várja a varázslatos sziget őslakóival, a maorikkal.

Ugyanakkor egy vonzó külsejű újságíró hölgy, Helma Matern nem luxusutazáson van, hanem egy nagy, leleplező storyra számítva van a hajón. Ugyanis a luxus óceánjáró fedélzetén van a regényíró, Heinz Schulz, aki Paula Pattini álnéven írja a sikeresnél sikeresebb női olvasóknak szánt romantikus regényeit, és immár hónapok óta a bestseller lista élén áll. Paula Pattini, minthogy kerüli a nyilvánosságot, a női olvasói mit sem sejtenek az „írónőjük” valódi kilétéről, és ennek így is kell maradnia. Azaz legalábbis ezt szeretné, Rose Gervinius, Heinz Schulz menedzsere.

Rose aggódva figyeli Helma Mattern ügyes közeledési kísérleteit, mesterkedéseit, hogy a védence közelébe kerülhessen. Mindhiába figyelmezteti Rose Heinzot az energikus nő hátsó szándékaira. Heinz egyszerűen fittyet hány valamennyi őt óvó intésre, folyton csak Helma társaságát keresi.

Regine és Rolf Hartmann kikapcsolódást keresnek a hajóúton a múlt sorscsapásai kiheverésére. Reginének három vetélése is volt, és többé már nem is vállalhat terhességet, nem lehet gyereke. Rolf gondos szeretettel törődik a feleségével, mégsem sikerül a nejét kizökkentenie a búskomorságából. Az MS Deutschland fedélzetén van a kis Mickey Köhler is, Paulsen kapitány keresztfia, aki az tréfás trükkjeivel nem csak a nagybátyja idegeit borzolja. Paulsennek annál nagyobb örömet jelent, mikor Mickey megismerkedik a Hartmannékkal és rábeszéli őket egy szárazföldi kirándulásra.

Auckland kikötőjében az építési vállalkozó, Gerd Götze és fiatal felesége, Stella, valamint a vállalkozó legjobb barátja, Benjamin Pohl kibérelnek egy jachtot, hogy saját szakállukra felfedezzék a környező szigeteket. Götze azokhoz az emberekhez tartozik, akik úgy vélik, pénzzel minden kapható, és így viszonyul a saját környezetéhez is.

Az MS Deutschland parancsnoki hídjáról Paulsen kapitány egy vörös, veszélyt jelző világítórakéta-jelzés leadását észleli. Egy vitorlás jacht került veszélybe. Paulsen leállíttatja a hajómotorokat, és Stellát meg Benjamin Pohlt a fedélzetre veszik. Gerd Götze minden bizonnyal szívrohamot kapott, és elhunyt. A jachton történt eseményekről a két személy egymásnak ellentmondva számolnak be, ami nem csupán a kapitány, hanem a hajón utazó nyugalmazott bűnügyi nyomozó, Franz Engel gyanúját is felkelti…

Stáblista:

Szereplők

Jakob Paulsen kapitány
Rose Gervinius
Helma Matern / Friederike Gerber
Franz Engel
Benjamin Pohl
Rolf Hartmann

Hozzászólások

Szerinted?