Amit nem tudsz rólam

Bakancslistához adom
Quello che non sai di me: WT
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott svájci filmdráma, 114 perc, 2019

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Patricia és Ikendu egy olasz anyanyelvű svájci városban találkoznak. A nő egyedül él két lányával. A férfi Maliból érkezett, de nem beszél arról, miért. Fantasztikus szakács, odaadó társ, aki meleget és stabilitást hoz a káoszba, amely eddig Patricia életét jellemezte. Esküvőjük után élik gondtalan életüket anélkül, hogy túl sok kérdést feltennének egymásnak. Egy nap azonban Ikendut letartóztatják és kábítószer-kereskedelemmel vádolják. Az ezt követő nehéz időszakban fény derül azokra a dolgokra, amelyeket korábban rejtegettek egymás elől. Ettől hol szótlanságba burkolóznak, hol erőszakos vitákba bonyolódnak, ám kapcsolatukban fontos előrelépés történik.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
kesztió 2021 okt. 19. - 00:07:00 10/10
Talán a legjobb migránsfilm, amit valaha láttam.
Úgy lesz belőle hősköltemény családról, szerelemről, becsületről, hogy valójában nagyon is életszagúak, komplexek, valósak a karakterek. Még azt a csapdát is sikerült elkerülniük, hogy sztereotípiákkal, sematikus ábrázolással üssék agyon a kulturális különbségek okozta bonyodalmakat (elég keveseknek sikerül). És – nem mellesleg – maga a sztori is kifejezetten izgalmas. (Na jó, az eleje kicsit nehezebben indult, de ennek is megvolt a maga szerepe).
Lehet, hogy épp 10 pontot nem ér, de megérdemli, hogy az esetleges fanyalgók nehezebben tudják majd lehúzni az értékelést.