Az ember, aki mindenkit meglepett

Bakancslistához adom
Chelovek, kotoryy udivil vsekh
18 éven aluliak számára nem ajánlott orosz filmdráma, 110 perc, 2018

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Egy régi szibériai népmese modernizált köntösbe bújtatva. Igor félelmet nem ismerő erdőőr, aki tiszteletteljes családi életet él egy kis szibériai faluban, és az erdőket védi az orvvadászoktól. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor egy lövöldözés után kórházban köt ki, ahol a vizsgálatok közepette kiderül, hogy halálos rákbetegsége van. Az orvos alig két hónapot ad neki. Igor elhatározza, hogy megpróbálja becsapni a halált azzal, hogy egy nőnek adja ki magát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex 2021 febr. 03. - 11:43:32 5/10
Ha ilyen egyszerű lenne becsapni a halált, sokan megpróbálnák. Yegorból valószínűleg kiverték a burjánzó gonosz sejteket és az erdő növényei, valamint a hajnali harmat gyógyíthatta meg
Valószínűleg nem az ősi mese, hanem a mai orosz falu bemutatása volt a filmesek célja. Sok-sok hozzászólásomban igazoltam, hogy nem rajongok a magamutogató melegekért. (Ilyen alapon persze a nyilvánosan nyalakodó heterókat se kellene szeretnem, de nehéz küzdeni a nosztalgiázás ellen.) Viszont, ha egy régi cimborám női ruhába bújna, legfeljebb röhögnék rajta, nem feltétlenül akarnám péppé verni. Nem terveztem a film megnézését, de belekukkantottam és ott ragadtam. Egy aprócska mágnes mégiscsak lehet benne.