Az erőszak városa

Bakancslistához adom
Jjakpae
16 éven aluliak számára nem ajánlott dél-koreai akciófilm, 92 perc, 2006

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Tae-su (Doo-hong Jung) kemény zsaru, aki Szöulban küzd a szervezett bűnözés ellen. Amikor értesül gyerekkori barátja, Wang-jae (Ahn Kil-kang) haláláról, hazatér szülővárosába a temetésre. Itt találkozik középiskolai barátaival, akik elmondják neki, hogy mióta Tae-su elhagyta a várost, sok minden megváltozott. Az erőszak mindennapossá vált, az embereket kölykökből álló bandák tartják rettegésben, amelyek közül az egyik felelős Wang-jae haláláért. Tae-su nyomozni kezd, de hamarosan kénytelen rádöbbenni, hogy a gyilkost nem az utcán, hanem legjobb barátai között kell keresnie.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lincoln Hawk 2014 aug. 27. - 08:55:53
Összességében rendben van, de aki látott akár csak egy John Woo-filmet is, azt kevés meglepetés fogja érni: bûnügyi szál, nyomozás ide-vagy oda, alapvetõen egy baráti kötelék kialakulásáról és felbomlásáról szól a film, kamaszkorba visszavivõ flashback-ekkel, és az egész folyamatot szemléltetõ tárgyi eszközökkel. (SPOILER: kígyós pia SPOILER VÉGE!).

Az akciók nekem rendben voltak, bár sosem fogom megérteni, miért kell puszta kézzel/szamurájkarddal hadakozni, mikor pisztollyal is lehetne, és miért kell személyesen a helyszínre menni, mikor néhány újabb felfegyverzett embert is oda lehetne rendelni, de mindegy is: ez nyilván a nyugati és a távol-keleti típusú cselekményvezetés eltéréseibõl adódik. A távol-keleti filmekre szintén jellemzõ, és ebben is hangsúlyosan jelen lévõ "az igazság kiderítése és a becsület fontosabb, mint az élet" hozzáállás megvalósítása, mint általában, ennél is tetszett.

Ha John Woo nem csinálta volna mindezt sokkal jobban, hatásosabban (és ami fontos: jópár évvel a koreai követõi elõtt járva), talán 7 pontot is adnék rá. Így viszont: 10/6.
olahmiki1959 2014 ápr. 14. - 06:21:50
Ma, - 2014 ápr.14-én - az újságban ugyanezzel a címmel egy 1970-ben készült Charles Bronson filmet hirdetnek.
Kíváncsi vagyok, melyiket fogja leadni a Film+.
10/10
Kendy 2013 febr. 24. - 19:57:03 10/10
Most néztem meg a filmet!
:)
Nekem nagyon tetszett!
Szuper!
Igaz nem mostanában készült és eddig elkerülte a figyelmemet.
De nem bántam meg,hogy megnéztem!

Szerintem hibátlan!
A végsõ leszámolás intenzitását tekintve hasonló ha nem jobb mint Tarantino Kill Billjében.
Klassz volt!
1/10
Scal 2013 jan. 29. - 21:30:05 1/10
szavazzon már még pár ember, mert a végén azt hiszik a tudatlanok, hogy ez egy jó film :)