Corvin variációk

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 39 perc, 2011

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
blowup 2011 nov. 05. - 13:58:36
Hm, épp a napokban "fedeztem fel" a Corvin-sétányt, vegyesek a benyomásaim. Egyrészt ott van a Corvin mozi, nemzeti kegyhely, falain emléktábla és koszorúk tömkelege. Aki elsétál elõtte, nem lehet, hogy ne érintse meg.
Másrészt közvetlenül mögötte az új vallás temploma, a konzumcenterpláza mint tengely, amit irodatömb fon körbe, az egészet pedig lakóépületek zárnák közösségi terekkel, vagyis még nem, mert tovább épül. Szürreális érzéseim voltak, a régi szlömös nyóckerbe ez a biztonsági õrös, kamerás sziget? Meddig marad fenn vajon? Az erózió már elkezdõdött, a dzsungel visszanövi ami az övé, bizonyíték erre a kevésbé õrzött terek berendezéseinek lerablása - még a csavart is, de tényleg. Jó persze, valamit kellett vele kezdeni, de ez idegen test ott, még akkor is, ha egyes megoldásokban kifejezetten ötletes és elõremutató. Kõbe vésett latin-amerikanizálódás.
adamnagysweetmovie 2011 nov. 05. - 13:22:49
A 2003-ban indult Corvin Projekt Közép-Európa legnagyobb, díjakkal elismert városrehabilitációs projektje, melynek során huszonkét hektárnyi terület került lebontásra Budapest szívében, a nyolcadik kerületben. A Corvin variációk azoknak a családoknak a sorsát kutatja, akiket az elmúlt évek során kiköltöztettek otthonukból. A helyi önkormányzat és a befektetõ „fel akarta számolni az itt álló nyomortanyát“, miközben a kiköltöztetett több, mint ezer család közül sokan nosztalgiával beszélnek a régi lakásukról, a korábban létezõ közösségrõl – a térrõl, ami ma már csak az emlékeikben létezik. (Verzió, tartalomismertetõ)