Egy éjszaka Bangkokban

Bakancslistához adom
One Night in Bangkok
18 éven aluliak számára nem ajánlott 105 perc, 2020

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Kai Kahale Hawaiiról Bangkokba utazik, hogy egyetlen éjszaka alatt leszámoljon azokkal, akik felelősek a lánya és annak családja haláláért. Segítője a gyanútlan taxisofőr lány, Fha.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
InteriorLulu ápr. 24. 01:21:31 7/10
A Collateral-A halál zálogá-nak egyfajta laza feldolgozása, ami azt jelenti, hogy bár az alapfelállás ugyanaz, teljesen más a két film két egymásnak megfeleltethető szereplőjének karaktere, motivációik és egymáshoz való viszonyuk, eleve a kétféle sofőrnek a történetbeli szerepe, érintettsége...
Míg a Collateral szerintem bitangjó film, ez messze nem annyira, mert gyakran erősen B kategóriásak, sőt tévéfilmes minőségűek a megoldásai, és a végéhez közeledve előjönnek már zavaró logikátlanságok is, de összességében még így is leköt, egyben van. Dacascos pedig jó benne, jól is áll neki ez a karakter.
8/10
nefefe 2023 dec. 28. - 17:25:56 8/10
Kezdjük a tartalommal. Az IMDb szerint:
„ Egy Kai nevű bérgyilkos (Mark Dacascos) elrepül Bangkokba, fegyvert kap, és taxit rendel. Nagy pénzt ajánl fel egy profi női sofőrnek (Vanida Golten), hogy legyen az egész estés sofőrje. De amikor Pha rájön, hogy Kai minden megállóban brutális gyilkosságokat követ el, már késő elmenni. Eközben egy rendőrnyomozó (Kane Kosugi) igyekszik dekódolni a gyilkosságok sorozatát, mielőtt még több vér folyna ki. „ Kicsit más, mint a leegyszerűsített Port tartalom.
--- Spoiler --- A film elején mindjárt a joker-kérdés Fha-hoz: egy éjszaka, négy megállás, 6000 amerikai dollár (60 helyett). Micsoda dilemma… Melyik taxisofőr ne fogadná el? Bár felmerülhetne benne a kérdés, miért ilyen sok? Persze fokozatosan mindenre fény derül, kibontakozik az egész történet, ki-kivel, miért, hogyan. Drámai élethelyzetek, sorsok, következmények és utóhatások. Lassú film, nem is nevezném akciófilmnek, inkább egy thriller sok drámával. A végén a hőzöngés nagyon nem illett a képbe. Az addig nyugodt, csendes Kai, aki hidegvérrel takarított, miért vadult így be? Aztán két lőtt sebbel verekszik? Hol hagyta a fegyverét? Ez egy öngyilkos küldetés volt. Mindezek ellenére nekem tetszett, nem az a szokványos bosszúállós film, de a lényeg benne van. Dacascos-t is jó látni filmben, bár itt nem azt a karatézós figurát adja, látszik a rutin meg az évek... Vanida pedig egy kedves lány, akinek ez az első filmje. Szerintem jó film, érdemes megnézni.
8/10
almaszem 2023 dec. 01. - 13:17:30 8/10
Egészen új film. Megrendítő, ugyanakkor megindító, könyörületes a lány irányában. Szép befejezéssel. Sajnos teljesen hűen ábrázolja a mai világot. Ez van, hatalom, megfélemlités és főleg a pénz.
olahmiki1959 2023 júl. 26. - 22:02:02
Ez thaiföldi film?
Mert imádom ezeket az egzotikus neveket...:)

Wych Kaosayananda
Thunchanok Suthanintr
Sahajak Boonthanakit
Charlie Ruedpokanon

Egyébként Mark Dacascost meg sem ismertem ezzel a külsővel....)