Egy kivételes nap

Bakancslistához adom
Un giorno speciale
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz filmdráma, 89 perc, 2012

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Gina és Marco nagyon fiatalok és eltökélt szándékuk, hogy lesz belőlük "valaki". Egy reggel Róma egyik zűrös külvárosi részén találkoznak. A lány egy politikussal találkozik, aki néhány jó szót szólhatna annak érdekében, hogy a lány bekerülhessen a színház világába, a fiú pedig a sofőr, akinek el kell vinnie a lányt a találkozóra. Erre az alkalomra vártak mindketten, az első munkanapra, hogy beléphessenek a nagyok világába. De semmi sem úgy alakul, ahogy remélik. A politikus egy elhúzódó parlamenti ülés miatt állandóan elhalasztja a találkozót, várakozásra késztetve a fiatalokat. Az együtt töltött kalandos órák kivételes nappá teszik ezt az egyszerű hétköznapot.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Cukros csirkecomb 2021 márc. 25. - 23:42:50 Előzmény DUNAWÖLD
Szomorú film. Nem tudtam pontozni. Pedig életszerű, sajnos. Talán pont ezért.
DUNAWÖLD 2021 márc. 25. - 22:55:37
Kitűnő bemutatása az undorító valóságnak.
Spoiler alert
A lány a testét adja bele a jövőjēbe, de pofára esik. Az árucikkel tele a piac. Ha mindenki kurva, már nem származik előnyük belőle.
Lieszkovszky 2019 dec. 30. - 10:12:54
Port.hu helyett:
Gina és Marco nagyon fiatalok és eltökélt szándékuk, hogy lesz belőlük „valaki”. Egy reggel Róma egyik zűrös külvárosi részén találkoznak. A lány egy politikussal találkozik, aki néhány jó szót szólhatna annak érdekében, hogy a lány bekerülhessen a színház világába, a fiú pedig a sofőr, akinek el kell vinnie a lányt a találkozóra. Erre az alkalomra vártak mindketten. Az első munkanapra. Hogy beléphessenek a nagyok világába. De semmi sem úgy alakul, ahogy kellene. A politikus egy végtelenségig elhúzódó parlamenti ülés miatt állandóan elhalasztja a találkozót várakozásra késztetve a fiatalokat. A várakozás lassan egy kivételes nappá alakul át.