Egy nyár Mazuriában

Bakancslistához adom
Ein Sommer in Masuren
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német vígjáték, 89 perc, 2015

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Sabine Waldmann az autizmus egy speciális formájában, az Asperger-szindrómában szenved. Az anyja volt az egyetlen, aki elfogadta őt olyannak, amilyen. Halála után már csak az apja maradt, akivel nem akart semmilyen kapcsolatba kerülni. Amikor ő is meghal, a lánynak egy tóparti ingatlant örököl, amelyet el akar adni. Ez az örökség vezeti őt Mazuriába, ahol találkozik édesapja gondozójával, Dorotával, testvérével, Marekkel és anyjukkal, Martával. A viselkedése itt is felvet néhány kérdőjelet...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Sabine Waldmann
Marek Kowalski
Marta Kowalski
Pola Piotrowski

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Orpheus100 2023 máj. 13. - 10:53:11
Az Ella Schön, az ügyvédbojtár c. szintén német film koppintása. Aki nem látta azt a filmet, élvezni fogja. Talán az is aki látta, de önkéntelenül is folyton össze fogja hasonlítgatni. És hát van mit, mert 80%-ban azonos a két film.
Persze, ha a készítés dátumát nézzük, Az Ella Schön a Mazuria koppintása. :-)
Vagyis, ha megnézed ezt, nézd meg a másikat is. És döntsd el, melyik a jobb. :-)))
9/10
Nocsak1 2022 aug. 31. - 22:26:14 9/10
Kedves film.
9/10
meryem66 2022 febr. 06. - 11:44:15 9/10
Több helyen hibás a leírás!
alnibell 2020 máj. 02. - 18:34:56
A forgatási helyszínről lehetne tudni pontosabb megjelölést? (pl. vasútállomás)
Még el szeretnék jutni oda!
8/10
kifo2 2020 máj. 02. - 12:08:13 8/10
Sabine Waldmann Asperger-szindrómás (mint pl. az Esőember), Frankfurtban él. Nagyon jó képességű, ezért könnyen szerez munkát. A társas kapcsolatokkal azonban komoly gondjai vannak. Nem tudja kitalálni, mit gondolnak az emberek, főleg, amikor mást mondanak, mint gondolnak, pl. a vicceket, vagy amikor lassan megy a vonat, az átlagember hajlamos így kifakadni: sosem érünk oda! Sabine ezt szó szerint veszi, nem tudja, hogy beszélgetőpartnere sem gondolja, hogy tényleg sosem. Az ilyenek miatt Sabine sokmindent félreért, általában összetűzésbe kerül munkatársaival, és gyorsan elbocsátják.
Sabine apja egy otthonban élt már egy ideje, amikor meghalt. Akkor tudta meg Sabine, hogy apja tulajdonában volt egy tanya a Mazuri-tóvidéken. A tanyával Sabine apja úgy került kapcsolatba, hogy egyszer három hétre meghívta ide, a saját házukba Dorota, az ápolója/gondozója. Dorota anyja és testvére falusi turizmussal is foglalkozik (pl. a vízibivalytenyésztésen kívül). Dorota hol itt dolgozik, hol meg egy otthonban, Németországban.
Sabine elutazik az apjától „örökölt” tanyára, hogy eladja. De egy aspergeres számára bonyolult kérdés az, hogy hogyan volt az apjáé a tanya és hogyan nem, mi lesz az ott élőkkel, ha eladja a tanyát, hogyan szeret valaki és hogyan nem. Itt barátságos emberek élnek, akik segítenek neki ezekben a számára nehéz kérdésekben eligazodni, különösen az öreg Jakub az, aki egy kicsit Sabine fejével is tud gondolkodni – de persze a többiek is valamennyire.

Kedves, aranyos film, az emberek kezüket-lábukat összetörik, hogy megismerjék Sabinét, és viszont. Persze ez korántsem megy zökkenők nélkül.
Szakmailag a film nem teljesen jó sem az Asperger-szindróma, sem az üzemgazdaság területén, de aki ért hozzá, az tekintsen el ettől, a többieknek meg ezek a dolgok úgyis csak jelzésértékűek :-) Hiszen a Gyilkos számok is tele van matematikai és logikai zöldségekkel, mégis milyen népszerű :-)

Christina Große ………………………Sabine Waldmann
Stefan Murr …………………………...Marek Kowalski
Anna von Berg ………………………..Dorota Kowalska
Irene Rindje …………………………..Marta Kowalska
Kacper Olszewski ……………………Janusz
Dietrich Hollinderbäumer…………...Jakub Woźniak
Witold Dębicki………………………..Dymitri bácsi
Marlene Morreis ……………………...Pola Piotrowska
Michael Kranz ………………………...kalauz
Rainer Piwek …………………………Dr Dariusz-Wróbel