George W. Bush: Szeptember 11-e az elnök szemével

Bakancslistához adom
George W. Bush: The 9/11 Interview
amerikai dokumentumfilm, 2011

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Tíz évvel a szeptember 11-ei terrortámadások után George W. Bush exkluzív, minden korábbinál személyesebb hangvételű interjúban emlékszik vissza az Amerikát és az egész világot megváltoztató végzetes napra. A dokumentumfilmben közvetlen közelről látjuk az amerikai kormányzat döntéshozó gépezetét és az azt irányító embert; a két hosszú nap alatt felvett interjúban George W. Bush aprólékos részletességgel tárja elénk a támadások szörnyű órái alatt és a következő napokban szerzett személyes tapasztalatait; és a film korábban soha nem látott archív felvételeket és exkluzív anyagokat is bemutat a George W. Bush Elnöki Könyvtár mozgófilmtárából.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
_Enzooka_ 2011 okt. 02. - 02:07:46
érdekes. Írtam ide jó sok megosztó hozzászólást. Szimpatikusat és kevésbé vállalhatót, de arra nem gondoltam, h valaki a majmos sztoris emlékemre fog reagálni. :)))
vitkovits 2011 okt. 02. - 01:39:21 Előzmény _Enzooka_
Megismételték a Kennedy-gyilkosságot, csak itt lényegesen több volt a halott - persze júdeo egy se... Ez isegy verzió, ha meg akarjuk érteni a körülöttünk lévõ valóságot, miért ne töprenghetnénk ezen is? Meg azon, hogy a legnagyobb texasi olajmágnás-családnak, a Bush-családnak érdekében állt-é rátenni a kezét az iraki olajkincsre? Á, dehogy! Csupán az öregBush, meg ez a madárfejû fia indított háborút Mezopotámia, az emberiség bölcsõje ellen, mint egy történelem nélküli, de kétségtelenül erõs birodalom feje.

meg kéne vizsgálnia a kongresszusnak a Bush-család iraki háborúk elõtti és mostani anyagi-vagyoni helyzetét... Vajon miért nem teszik abban a fene nagy demokráciában?
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 20. - 00:36:06
én "ismertem" egy hasonló majmot. Cirkuszból kiöregedett, raktárõrzésre átképezték. Annyira jól sikerült, hogy nem engedte be a tulajt sem. Állatorvos lõtte le altatópisztollyal, azóta ketrecben él.
NANU..! NANU..! 2011 szept. 20. - 00:31:29
:XD)))
Valamelyik nap, láttam egy hasonló majmot, azt hiszem a híradóban, cigizik... :XD)))
Egyik állatkertben valahol keleten épp elvonóra vitték, mert szabályosan úgy szíjja a cigit, akár az emberek... !:XD)))
Már csak a sör hiányzott és az ulti az asztalról... :XD)))
offtopic
ernesztin 2011 szept. 20. - 00:16:58
A hiányzó képhez egy találat
NANU..! NANU..! 2011 szept. 19. - 23:25:49
A másik az, hogy nem tudom ebben-e vagy valamelyikben hallottam, hogy 40-50 ezer halottról beszélt az egyik magán kamerázó, na most már eszembe jutott, hogy az egy másik 911-ben van, de most már mindegy, szóval csak azt akarom mondani, hogy ahhoz képest ez a 2700 emberi áldozat Bushéknak simán megérte, hisz két szezont ki is húzott ennek ürügyén. :(
NANU..! NANU..! 2011 szept. 19. - 23:21:46
Na végre egy ember, ki jól látja a dolgokat a képek Királyak, de a majom szebb és okosabbnak is tûnik. ;)
1/10
offtopic
Gábor 32 2011 szept. 19. - 23:06:41 1/10
George W. Bush a világ legveszélyesebb terroristájának számított bõ 10 évvel ezelõtt!
Viszont jó volt a nemzetközi sajtója.
Osama Bin Laden-nel ellentétben...
Joe Hallenbeck 2011 szept. 16. - 19:23:55
.
offtopic
kata3 2011 szept. 10. - 23:05:01
Minden lehetséges, én már semmin se csodálkozom. :-D
offtopic
miénkittatér 2011 szept. 10. - 23:00:50
Basszus! Ha leírom hogy zsámbéki vagyok akkor most kitörlik?
offtopic
kata3 2011 szept. 10. - 22:53:47
Á, nem lett hosszú. :-)
Csak egy megjegyzés: a moderátorok elõszeretettel törlik azokat a hozzászólásokat, amelyek a zs betûs származásra utaló szavakat tartalmaznak.
Gyuri4 2011 szept. 10. - 22:35:38 Előzmény szepno
Na engem, meg pont az ilyen, gyûlölettõl, elfogultságtól nem látó hozzászólások bosszantanak fel, miközben én sem adok arra, hogy ez 19 és még pár csúnya bácsi magánakciója volt. Magam is a XXI. század egyik legnagyobb kártevõjének és dilettánsának tartom Busht. Maximálisan elítélem USA erõszakos kül-, hadpolitikáját, sõt ott élõ ismerõseim alapján belpolitikájában is van kifogásolni való. Hasonlóan gondolkodom Izrael politikájáról, igaz az "ártatlan" palesztinokat is mélyen elítélem, azért amit képesek megtenni. Mindkettõ pont ugyanolyan sáros a folyamatos vérengzésekben. Az hogy az Amcsik milyen bunkók? Ezt nagyon-nagyon sok népre el lehet mondani a történelem alapján, hogy mit meg nem engednek. Itt vagyunk rögtön mi napjainkban.
De visszatérve a "tényekre". Megnéztem több videót, filmet,elolvastam több cikket mindkét oldalról. És számomra mindkét oldalon maradt hiányosság, de inkább az összeesküvéses oldalról.
Én is azt gondolom, hogy a United 93-as gépet egyszerûen lelõtték. Ennek ellenére nagyon szépre sikeredett a film róluk, most nézem is.
A Pentagonos dologban igenis zavar, hogy miért nem lehet bemutatni azokat a képeket, felvételeket (amire az összeesküvõs elméletekben hivatkoznak, hogy vannak), amik egyértelmûsítenék, hogy oda repülõgép csapódott. Nyilván azért nem, mert nem az csapódott be. És akkor hol a gép nagy darabjai, hol az a fajta lyuk, amely a WTC épületeken látható.
Ismert, körözött terroristák hogy szállhattak fel, ráadásul csoportosan egy nap, négy gépre.
Szóval ezekre igenis szeretnék egyszer választ kapni. De az összeesküvés elméletek egyáltalán nem gyõztek meg.
Nem értem, hogy szerintük az reális, hogy az a sok-sok ember, akit beszervezett a kormány, tényleg képes volt megölni, becsapni saját honfitársai ezreit. Az Amcsik amennyire "bunkók", annyira Hazafiak is. A sok elolvasott, megnézett elméletbõl összeadva kellettek emberek a robbantásokhoz, álgépekhez álutasként, roncseltakarításokhoz stb. Számomra az elképzelhetetlen, hogy Joe azt mondja Steve-nek: "Te helyezz el bombákat, de sokat a WTC-ben, mert felfogjuk robbantani, és kuss!", vagy "Te fogod felhívni XY-t a fia nevében, hogy elraboltak minket, és kicsit nyöszörögj hozzá, és kuss!", vagy "Te fogod beprogramozni az egyik álgépet, amit belevezetsz a WTC-be, pontos legyél, és kuss!", vagy "Gyere, belelõttünk egy rakétát az épületbe, gyorsan takarítsuk el a romokat és az álgépet, és kuss!" stb. És ez a sok-sok ember hallgat. Pár ember csak-csak tud titkot tartani, de ennyi? Mert ezt nem csinálhatta csak Bush és pár CIA, FBI ügynök, ehhez sok-sok ember kellett.
És akkor hol vannak az igazi utasok, az igazi gépek?
Az hogy miért csak 3000 mentek dolgozni? Több mint 15 ezren mentek be aznap is, csak az elsõ gép után mindkét épületet kiürítették, és a gép viszonylag magasan csapódott be. Igaz a másik toronyba visszamehettek az emberek, mert lefújták a riadót. Volt, hogy a fõnök ment vissza egyedül, az alkalmazottait leküldte (túlélõ beszámolója alapján) ... õ meghalt, az alkalmazottak túlélték. Továbbá Amerikában, de Eu-ban, sõt hazánkban is egyre több helyen a munkakezdés fél9-9 között történik. Az elsõ gép 9 elõtt csapódott be.
A 3000 áldozatból 400 zsidó származású, vallású, állampolgár volt, ez több mint 10%, amely megfelel az ott élõk, dolgozók arányának. Nyilván nekik elfelejtettek szólni.
Állítólag élnek a géprablók közül. Könyörgöm legalább egy interjút látnék már, mekkora sztori lenne. Itt egyébként az arab nevek hasonlóságai okoztak problémát. Például vízilabdacsapatunkban örülnek a külföldiek, amikor van egy Kiss G. és Kis G.
Az összeesküvõsük döntsék már el, hogy a légtérzár alatt, vagy után (ezt is döntsék el) Bush arab cimbijei, vagy egy zsidókat szállító gép szállhatott fel elõször. Zsidó vagy arab, nem mindegy.
És még sok van, de mind nem akarom leírni.
De a legfontosabb, hogy ki járt a legjobban? Amerika? Jelenleg elég nagy gazdasági és katonai válságban van. Izrael? Áhhh. Nézzetek az olajárakra, benzinárakra. Mert az arab olajtermelõ országok élnek, mint Marci hevesen. Milliárdos beruházások, szórakozás az olaj árával. És már nincs Szaddam, aki veszélyeztetné õket (1991 Kuwait). Nincs Afganisztán, amely nem is volt tényezõ, csak ott bújkált az al-Kaida és a fõgonosz, aki a többi arabra is veszélyes volt. De az araboknak semmi köze az egészhez, áhhh tényleg. Pedig az elméletek egy része szerint az egész az olajért ment, ami még mindig az arabok kezében csordogál.
Bocs, hosszú lett. :)
tibant09 2011 szept. 07. - 20:17:24 Előzmény Rhaegar
Egy gond van a Discovery-vel és a National Geographic-kal: Akár csaka CNN, a vezetõ amerikai médiák szlogenjeit fújják, tehát tényleg feltáró jellengû filmek bemutatását nem lehet elvárni tõlük.
Akit érdekel: http://911hu.atspace.com/
offtopic
Moldávia bánata 2011 szept. 06. - 23:56:06
Csak azért írtam tescót, mert ott ingyen és bérmentve akár el is olvashatod, legalábbis nem akkora égés "ingyen" olvasni, mint egy könyvesboltban.
Bár, nem feltételezem, hogy olyan sokan könyvért mennének a tescóba, sokkal inkább a chips- meg az italpultot támadják meg.
Rhaegar 2011 szept. 06. - 16:22:23
"5 táncoló izraeli
A terrortámadást követõen lakossági bejelentés alapján 5 izraeli állampolgárt azért tartóztattak le, mert filmezték, majd kirívóan ünnepelték a tornyok összedõlését.
A nyomozók térképeket, külföldi útleveleket, zoknikba dugott 4700 dollár készpénzt, és a gépeltérítõk által használt eszközökhöz hasonlót találtak náluk. A rendõrségi jelentés arról is beszámolt, hogy a bomba keresõ kutyák jeleztek a furgonjuk közelében.
Sivan és Paul Kurzberg, Yaron Samuel, Oded Ellner, és Omer Marmari letartóztatásakor Sivan azt mondta a rendõröknek, hogy ”Mi izraeliek vagyunk, nem mi vagyunk az önök problémája. Az önök problémája a mi problémánk is. A palesztinok jelentik a problémát.”

A videót nem találom sajnos.
Rhaegar 2011 szept. 06. - 16:19:41
Teljesen igazad van!

http://www.politaktika.hu/printerfriendly/hirek/zionism_911a414521

"Benjamin Netanyahu pl. nem tudta leplezni örömét közvetlenül a terrortámadás után.
Az izraeli Ma'ariv újságnak nyilatkozva a következõket mondta:
”Egy dologból hasznunk van, és ez a ikertornyok és Pentagon elleni támadások… ami az amerikai közvéleményt a mi oldalunkra állítja.”
Sokan a Mossadot és Shin Betet egykor irányító Netanyahut is a 9/11-es terrortámadás szóba jöhetõ kitervelõi között tartják számon. Akkor is miniszterelnök volt, és nevét korábban kapcsolatba hozták Izrael terrorista akcióival.
Netanyahu meghatározó tagja volt az 1993-as Likud kormánynak. A Likud párt a hírhedt izraeli terrorszervezetnek az Irgunnak az utódja. Netanyahu alapította az 1970-es évek végén a terrorizmust tanulmányozó Jonathan Intézetet. Az egyiptomi közismert gondolkodó Hassan Al Bana szerint Netanyahu az intézettel terveztette meg a 9/11-es terrortámadást.
Al Bana Netanyahu könyvébõl való idézetekkel érvel, melyekben kis atombobákkal támadnak az ENSZ székházra és WTC tornyokra."

Volt egy videó is, amin éppen zsidó fiatalok ugrálnak örömükben, a háttérben pedig az egyik lángoló ikertorony.
szepno 2011 szept. 06. - 16:07:51
Ha már a fizikának, kémiának illetve a saját szemének nem hisz valaki, akkor azt mondja már meg valaki hogy miért csak kb 3.000 ember dolgozott aznap ( hétköznap délelõtt) az ikertornyokban és miért nem ment be dolgozni több mint 2.500 ember ( pontosabban leginkább a zsidók ) ??
Szept.11.-én még a magyar rádió elsõ híradásaiban is elhangzott ez( késõbb már furcsa módon nem ).


És a Pentagonba becsapódó repülõ is miért tûnik rakétának ? :))

Egyébként az amerikai nép , ugyanis legalább egyharmaduk elhiszi hogy nem a "terroristák" állnak szept.11. mögött mégis eltûrnek mindent .
Ford Mustang 2011 szept. 06. - 15:00:26
"...két eltérített repülõgép vágódott a WTO komplexumába."

Még a komplexum nevét sem tudják leírni helyesen.
Összes hozzászólás