Gyilkos menyegző

Bakancslistához adom
I Do or I Die: A Killer Arrangement
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai thriller, filmdráma, 83 perc, 2020

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Sonya kitűnő tanuló, és egyetemre akar menni. Hagyománytisztelő roma szülei azonban nem akarják elengedni, hanem minél hamarabb férjet keresnek a számára. Nagy örömükre a roma közösség vezetője a saját fiának szánja Sonyát. A szülők meg is egyeznek, Sonya azonban tiltakozik, mert mást szeret. Jövendőbeli apósa ekkor elrabolja a lányt, és megkezdődik a versenyfutás az idővel.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Cisco márc. 30. 09:25:29
nefefe 2023 febr. 10. - 15:55:22
"... a nagy demokrácia és egyenjogúság hazájában, az Egyesült Államokban."
:D
Igazán vicces vagy.
A nyugati világban az USA-ra a legkevésbé jellemző a demokrácia és egyenjogúság.
.
8/10
nefefe 2023 febr. 10. - 15:55:22 8/10
Film egy zárt társadalomról, ahol a nőket tárgyként kezelik, szinte rabszolgák – csak éppen lánc nincs rajtuk. Megmondják nekik mit tehetnek, kihez kell férjhez menniük, kit kell szeretniük. Nincs szabad akarat. Mindez a nagy demokrácia és egyenjogúság hazájában, az Egyesült Államokban. Úgy néz ki, ők a törvény – és minden más – felett állóknak érzik magukat, úgy gondolják mindent megtehetnek céljaik érdekében. Mindezt az összetartó közösség és a hagyományok nevében. Szerencse, és csak egy hajszálon múlott a tragédia. Szörnyű perspektíva. Szomorú, hogy ez a mai világban megtörténhet. A végén hiányoltam, hogy nem mondták el, mi lett a bűnös családdal. Sejteni lehet. Tanulságos film, érdemes megnézni.