Hunyady Sándor: Feketeszárú cseresznye

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 122 perc, 1999

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Balázsházy főhadnagy
Jankovics hadnagy
Nikics Pántó
Veliszljevics Dusan

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Rojita 2021 jún. 02. - 00:49:42 7/10
A Kamaraszínház 1999-es előadását kaptuk ma az M5-ön.
Pápai Erika, Mihályfi Győző gyakorlottan játszották a két titkos szerelmest. Miattuk és még néhány Vígszínházból verbuválódott színész miatt (Karácsonyi Zoltán, Pindroch Csaba, Kerekes József) a képernyő előtt ragadtam. A drámai helyzetbe került férj (Nemcsák Károly), akit rég láttam, jól játszotta a féltékeny, vívódó embert. Csak halk volt. Sztem, nincs is erős orgánuma, vagy megfázhatott a felvétel idején. Ének hangja is nagyon gyenge volt. Különösen, h az egyik szereplő katonatiszt úgy hívta a mulatozó, éneklő társaságba, h "Gyere, hiányzik a baritonod!" (Az valóban hiányzott).

Hunyady Sándor ezzel a darabbal lett országosan híres. 1930 körül a Vígszínházban volt az ősbemutató. Bácskában játszódó történet, szerb - magyar vegyes lakosság, I. Világháborúval a háttérben, Trianon végkifejlettel.

Egy rég letűnt világ. Sérelmek lent és fent, sérelmek szerb és magyar oldalon. Uram- bátyám, főszolgabíró és főbíró, cigányozó katonatisztek. Egy korszak. Aki úgy érzi, h hiányt kell bepótolnia ezzel a Hunyady - művel, még holnap éjjel megteheti. (M5 holnap megismétli.) A színészek remekek.