Katie Fforde: New York-i románc

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Eine Liebe in New York
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2014

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Jessica tőzsdeügynökként dolgozik és emellett fiatal öccsére is vigyáz, aki ritka betegségben szenved. A fiúnak havonta vérátömlesztésre van szüksége, ám a donor nem érkezik meg a klinikára. Jessica mindent megtesz azért, hogy megmentse az öccsét...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2020 nov. 15. - 10:57:48 8/10

Katie Fforde - New Yorki románc - Eine Liebe in New York (2014) - 16. epizód

A húszas évei végén járó, sikeres bróker, Jessica Ashburn eljutott a karrierje csúcsára, állása van a new yorki Wall Street Börzén. Kívülről szemlélve a vonzó külsejű nő sikeres karriert futott be, és az életét is tökéletesen kézben tartja.
Viszont a sikeresség utáni fáradhatatlan küzdelme igazi okát csupán kevesen tudják. Ő gondoskodik a húszas évei elején járó öccséről, Steve Ashburnről. A képregény rajzoló fiú ugyanis rendszeres vér transzfúzióra szorul. A gond, a rendkívül ritka vércsoportja miatt csak ritkán van alkalmas donor. Szerencsére a metropoliszban, New Yorkban van egy bizonyos bevándorló, Alejandro (30-as éveiben jár), aki éppen úgy, mint Steve, a Bombay-vércsoporthoz tartozik, rendszeresen vért ad, hogy így pár dollárral, meg ingyen kapott kávé & szendviccsel kiegészítse az alkalmi jövedelmét.

Alejandro viszont már a Bevándorlási Hivatal látókörébe kerül, és tervezik is a kitoloncolását. Jessica csak egyetlen kiutat lát arra, hogy Alejandrót az Államokban tarthassa: házassági ajánlatot tesz a férfinek, hogy megmenthesse az öccsét. Alejandrónak eláll a szava, ő a nagy túlélő, a problémás életvitelével és egy csinos, talpraesett nő a Wall Streetről?

A férfi, mivel kedveli a kalandot azonnal igent mond, és be is költözik az Ashburn testvérek otthonába. Ez az megoldás szükségszerűnek tűnik Jessica közel 40 éves főnökének és vőlegényének, Paul Heisernek is. A Bevándorlási Hivatal viszont bizalmatlan, kutakodni kezd Jessica környezetében. Az újdonsült ifjú párt kemény vizsgálódás elé állítja a Hatóság. A házassági történet hitelességét bizonyítandó, életszerű, fiktív szerelmi történetet hoznak össze, amiben minden egyes részletnek stimmelnie kell.

Alejandro pedig gyorsan tanul. Jessica sem tart attól, hogy nem tart mindent kontroll alatt. Alejandro pedig nehezen viseli el ezt a szigorú életrendet, védekezni kezd. A testvérek alaposabban is megismerik egymást, más szemszögből is. Steve barátra lel Alejandróban, aki kivezeti őt az ÉLETBE. Sétálnak a parkokban, füvet szívnak, és fütyülnek arra, hogy mi is szerepel a gyógyszer használati utasításában. Jessica megérti, hogy Alejandro nem felelőtlen, hanem egyszerűen nyílt, életvidám és ő maga is lassan-lassan kezd megváltozni, ami ugyancsak tüske a vőlegénye, Paul szemében. Jessica és Alejandro úgy ahogy kiállták a Bevándorlási Hivatal szigorú ellenőrzését, amikor a Hivatalhoz egy névtelen feljelentés érkezik. Alejandro kitoloncolása immár elkerülhetetlen…

napraforgó 2019 szept. 15. - 16:50:32
A Zöld kártya analógiája.
Cleo. 2019 szept. 15. - 16:43:31
Van benne egy életszerű jelenet azőrjöngő fehéret nyugtatgatja a fekete rendőr. LOL
temi3 2018 szept. 06. - 12:14:30
Mérgelődés és kritika (a Port hiányai miatt) helyett:
Jessica tőzsdeügynökként dolgozik és emellett fiatal öccsére is vigyáz, aki ritka betegségben szenved. A fiúnak havonta vérátömlesztésre van szüksége, ám a donor nem érkezik meg a klinikára. Jessica mindent megtesz azért, hogy megmentse öccsét.