Kiházasítom az egész falut

Bakancslistához adom
Oženiću celo selo/I Will Marry the Whole Village
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott szerb dokumentumfilm, 57 perc, 2010

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Peca, a harmonikás elhatározza, hogy feleséget keres magának és a falubelijeinek. Kezébe veszi a dolgok irányítását: bemutatkozó filmet készít a jelöltekről, ismerkedési estet szervez, de mindenekelőtt dalba foglalja mindazt, ami a többi vénlegény szívét is nyomja.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
pneklara 2015 febr. 10. - 07:39:20
Hogy mi magyarázza, hogy egy ilyen filmet elkészítsenek, s pláne mûsorra tûzzenek?Egyetlen magyarázatát találom, hogy most van a Házasság hete. Doku filmnek mondják, én szatírának, kabarétréfának véltem, de komolyan vették önmagukat, akár igaz is lehet a film alapötlete, bár ebben a korosztályban nem hiszem, hogy közel 300 agglegény, öregfiú él magányosan, sokkal inkább a nõk felé billenhet a mérleg.
Az ötlet valahogy a Házasodna a gazda mûsor komolyságát idézi, pedig ha belegondolunk 40-60 évesen is vágyhat valaki társra, feleségre, meleg otthonra, amely kapcsolat eleve nem a szerelemre, a testi vonzalomra épül, s a szerelem majd megjön, vagy ha nem, akkor nem csak a szerelem tarthatja össze a kapcsolatot ebben a korban.
Az egész ötletben, hogy a környék agglegényei létrehoznak egy portfóliót, amelyben felajánlják magukat, kezüket, gazdaságukat az egyedülálló, özvegy asszonyoknak -önmagában mosolyra fakasztó, de mivel a készítõk komolyan közelítették meg a témát, már-már szentségtörésnek tartjuk nevetni a filmen. Különösen az egyen népi cuccba öltözött éneklõ asszonyokon. És ha még meghallgatjuk a film végén elhangzó figyelmeztetést: Európa teljesen elöregszik, csökken a lélekszám,akkor minden ilyen tervet, hogy egy megszállott ember házasodásra késztesse az öreglegényeket, komolyan lehet venni, s közben nem tilos mosolyra fakadni!