Lángoló tenger

Bakancslistához adom
Nordsjøen
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 104 perc, 2021

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Egy olajfúrótorony összeomlik a norvég partoknál, a helyszínre érkező kutatók pedig rövidesen azzal szembesülnek, hogy sokkal súlyosabb jelenség húzódik a történtek mögött.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Dörflinger 2023 ápr. 09. - 17:55:33 6/10
Végignézhető, bár nem túl izgalmas film. Elég sablonos a történet.
Az utolsó 30 perc kicsit felpörgeti a filmet, pont akkor, mikor már elaludna rajta az ember. :)
6/10
7/10
nefefe 2023 ápr. 08. - 14:42:16 7/10
Hasonló filmet nemrég láthattunk (Mélytengeri pokol), de ez némiképpen különbözik tőle. A sztori nem új – olaj, pénz, katasztrófa – amit sokszor megénekeltek már, felhívva a figyelmet a lehetséges természeti ártalmakra. Itt is – mint minden hasonló témájú filmben – van egy katasztrófa, amit el kell hárítani, és ehhez megvan a megfelelő ember. És a végén a szokásos önfeláldozó magatartás, ahol a hős – az egyik – feláldozza magát mások érdekében. Kb. ennyi. Nem különösebben izgalmas tartalom, nem különösebben brillírozó szereplők. Ettől függetlenül nézhető film.
8/10
InteriorLulu 2023 ápr. 04. - 23:52:55 8/10
1969-ben a norvég kormány bejelenti, hogy a szomszédos Északi-tengeren felfedezték a világ egyik legnagyobb olajmezőjét, és ezzel a tengeri fúrások virágzó korszaka veszi kezdetét. 50 évvel később a környezeti következmények kezdenek megmutatkozni - repedés nyílik az óceán fenekén, ami egy fúrótorony összeomlását okozza. Egy kutatócsoport, köztük a robot-tengeralattjárót irányító Sofia az eltűntek felkutatására indul, miközben folyik a katasztrófa okának felderítése is, ám csakhamar kiderül, ez csak a kezdete egy lehetséges apokaliptikus katasztrófának. Miközben a fúrótornyokat evakuálják, Sofia szerelme, Stian csapdába esik a tenger mélyén, és Sofiának le kell merülnie, hogy megmentse őt...