Les Bureaux de Dieu

Bakancslistához adom
francia-belga vígjáték, 122 perc, 2008

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Anne, Denise, Marta, Yasmine és Milena tanácsadók - olyan nőket fogadnak és hallgatnak végig, akik szeretnék megismerni a szexuális szabadságot. A családtervezési központban sok a sírás, sok a nevetés - és még több a munka. Claire Simon a dokumentumfilmek világából jutott el a mozihoz. Harmadik nagyjátékfilmjéhez (a Kerül, amibe kerül és a Ne játssz a tűzzel után) több ilyen központot végigjárt, és a hivatásos vagy amatőr színésznőkkel újra leforgatta mindazt, amit ott látott és hallott. A film egyetlen helyszínen játszódik, s a négyszemközti beszélgetésekről szól, amelyeket a kollégák közös jelenetei tarkítanak.
Claire Simon kiaknázza a mozi nyújtotta lehetőségeket, erőteljes és megindító személyiségeket filmez, akiknek történetei összetett és univerzális problémákra mutatnak rá.
"A legmodernebb és a legősibb tragédiákról hallunk itt, a családtervezői irodában, amelyet szabad nők foglaltak el, akik apránként felfedezik, miben is áll munkájuk: meghallgatnak más nőket, akik a szabad szerelemmel küzdenek. Itt hallhatjuk mindazt, amit sehol máshol nem hallani." - Claire Simon

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?