Madarak háborúja

Bakancslistához adom
War of the Birds
angol dokumentumfilm, 50 perc, 2005

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Eddig ismeretlen történet arról, hogy miként váltak a galambok a Titkosszolgálat elfelejtett hőseivé a II. világháborúban, miközben fontos szerepet játszottak a Szövetségesek győzelmében. A titkosítás alól feloldott MI5-akták, a galambok háborút túlélő kiképzőivel és a hadsereg tagjaival készült interjúk segítségével mutatja be a film azoknak a hős madaraknak a történetét, amelyek drámai, titkos háborút folytattak az égben, és mindörökre megváltoztatták a történelmet.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
NANU..! NANU..! 2010 szept. 13. - 00:43:08 10/10
A múlt héten, láttam egy galambokról szóló mûsort, egy magyar jó kis csaj is volt benne, azt hiszem valami Dóra... ?:( Az Angliai Oxford egyetemen kísérleteket végeztek arra nézve, hogy vajon hogyan is tájékozódnak a galambok... ?:(
A pontos címét sajnos már nem tudom, és azt hiszem a DOQ csatornán volt... ?:(
Sajnos a Port.hu-n már csak 2 napot lehet visszanézni, így nem találtam meg, ezért írom ide, meg hát a DOQ csaton. menõ mûsorokhoz sem lehet hozzászólni. ?:(
De szerintem tévednek abban, hogy a tudosokosok csak egy tájékozódási tudás tulajdonságuknak akarják elkönyvelni ezt a kérdést.
Szerintem a legközelebb azok járnak, akik a mágnesezettség érzéküknek feltételezi ezt a képességüket, de ugyan akkor a memóriájuk is nagyon jónak kell hogy legyen, mivel a mozgó galambház az elsõ kísérletnél, csupán a folyó túloldalára vitték át, amit még a szemükkel is jól láttak és mégsem repültek át a part másik oldalán álló galambházhoz, ez a jó memóriájukat bizonyítja, persze hogy a szaglásuk is nagy szerepet játszhat.
Hisz a sötétben is megtalálják az élelmet, hisz van szemük és felismerik a saját fészküket akkor is, ha nincs más galamb a galambházban, de még a párja sincs bent a fészken, még is rögtön tudja, hogy melyik fészek rekesz az övé.
Szóval ez a bizonyítási vonal vágy, hogy vagy csak ez, vagy csak azzal tájékozódnak, ez szerintem hülyeség, mert az embernek vagy a kutyának is van gyengébb érzékszerve még sem mondjuk és jelentjük ki rá, hogy márpedig biztos, hogy egyet használ/unk, ahoz hogy tájékozodjonak/junk. :(
10/10
NANU..! NANU..! 2010 márc. 06. - 21:47:15 10/10 Előzmény Crazy Horse
Ez Király, Köszi. ;)
10/10
Crazy Horse 2010 márc. 06. - 10:28:34 10/10 Előzmény NANU..! NANU..!
Bocs az anyázós nem te voltál, mindenesetre örülök, hogy felhívtad a figyelmet erre a jó kis dokumentumfilmre.

Nem teljesen ide tartozik, csak érdekességként jegyzem meg, hogy az amerikaiak is kisérleteztek állatok bevetésével a háborúban, csak nem üzenetküldésre, hanem japán halászfalvak felgyújtására: denevérekkel, rájuk erõsített kis méretû idõzített gyújtóbombákkal.
10/10
Crazy Horse 2010 márc. 06. - 01:01:28 10/10 Előzmény NANU..! NANU..!
Kösz, ha nem anyázol bele az idõutazás topicba, sose nézem meg :)

Nagyon érdekes volt látni, hogyan tájékozódnak, és hogy mik múltak a galambokon a 2.VH-ban.

Off:
Ez itt beszarás, a lusta galamb repülés helyett inkább metrózik ;)
http://www.youtube.com/watch?v=V31POD2otRk
10/10
NANU..! NANU..! 2010 márc. 04. - 22:17:40 10/10
Gyönyörûek és csodálatos madarak… :)
Szégyenletes, hogy nálunk ennyire becsüljük meg õket… :(
De nálunk, minden állattal így bánnak ez nálunk már örökletes lehet. :(
Kár, hogy még nincs kiadva DVD-n, ellenben minden más szár szeméttel. :(

Nálam *100. ;)