Nagy leszámolás

Bakancslistához adom
Il grande duello
amerikai-olasz-francia-monacói-NSZK western, 98 perc, 1972

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Wermeert lecsukják a nagyhatalmú családfő meggyilkolásáért. Mikor megszökik, már várja a három Saxon testvér, a halott férfi fiai, akik busás vérdíjat tűztek ki a fejére. Clayton seriffet azért váltották le, mert nem volt hajlandó elismerni Wermeer bűnösségét. Sorozatos tűzharcokat követően a törvény egykori őre a körözött bűnöző társaságában kel útra, hogy együtt számoljanak le a testvérekkel, mindeközben pedig meglepő felfedezést tesznek a valódi gyilkos kilétéről.

Stáblista:

Szereplők

Clayton Sheriff
David Saxon
Philipp Wermeer (mint Peter O'Brien)
Eli Saxon

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
doktormacko1 2018 febr. 04. - 15:46:19 7/10
7 / 10 A nosztalgia hatása.
6/10
Dalmát 2013 dec. 06. - 00:34:10 6/10
Lee Van Cleef és a filmzene miatt mindenképp érdemes egyszer megnézni. Amúgy érdekes, hogy ugyanebbõl a zenébõl mennyivel többet tudott kihozni Tarantino a Kill Billben, amelynek szerintem a csúcspontja volt az animációs rész. Nem hiszem, hogy sok ember van, akinek nem lábad könnybe a szeme, amikor a kislány arcára csöpög a vér, és közben Bacalov muzsikája szól.
Nagy1A 2013 dec. 05. - 12:52:21 Előzmény feketevipera
Ja-ja!! A jó öreg amigo.....Sabata....Lee Van Cleef!! Kicsit mást érdemelne....de hát a westernek kora lejárt......viszont akkor mi a francért 9 feletti a tetszés index???
feketevipera 2010 júl. 13. - 14:20:00
Nem sûrûn látni olasz-francia-német-monacói westernt, hát most sikerült. Sajnos nagyon-nagyon gyenge film, B-kategóriásnak is alig megy el. Szegény Lee Van Cleef ennél többet érdemelt volna, nem egy ilyen fércmûben való szereplést. Bár ha elvállalta a fõszerepet, akkor lelke rajta. Tényleg csak egyszernézõs, annyira sablonos és unalmas. A történet helyenként már-már önmaga paródiájába hajlik, fõleg a gyaníthatóan alternatív nemi irányultságú Saxon fivérrel. Mazochistáknak erõsen ajánlott, õk jól fognak szórakozni rajta.
6/10
Rahar 2009 szept. 28. - 23:15:48 6/10
Egyszer talán érdemes megnézni, de többször én semmiképpen sem fogom. Kicsit sablonos a történet, valamint annyira látszik, hogy nem Észak-Amerikában játszódik, például dolomit hegyek közötti jelenetek. Tipikus gyengébb minõségû szintû olasz western film.