Rose: Egy szerelmi történet

Bakancslistához adom
Rose: A Love Story
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol romantikus dráma, horror, 86 perc, 2020

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Feszült dráma egy fiatal párról, akik egyedül, elzárva, de szeretetben és harmóniában élnek az erdőben, ám meg kell küzdeniük egy életüket megváltoztató betegséggel, amely erőszakos és félelmetes módon nyilvánul meg és egyre romlik: Rose "betegsége" egy vámpírszerű, parazita vérszomj. Ahogy Rose éhsége nő, emberi mivolta egyre inkább utat enged az elvaduló, állatias erőszaknak, amely lassan tönkreteszi őt és a körülötte lévőket egyaránt. Szeretetteljes kapcsolatuk összeroppan Rose betegségének terhe alatt, és csak idő kérdése, hogy az általuk felépített, világtól elzárt élet teljesen felborulva tragédiába torkolljon.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
danek87 2022 szept. 15. - 21:29:06 5/10
Gyakorlatilag a Schwarzenegger-es Maggie-t újrázza ,csak itt nem egy apa-lánya, hanem férj-feleség kettőssel.A horrorfaktor csekély,így aki a műfajra számít csalódás fogja érni.Összvissz két horrorosabb képsort kapunk és azok is inkább csak katalizátorai a párkapcsolati drámának,ami az áldozathozatalról és odaadásról szól.A szóváltások nagy része az elszigetelt életmódból fakadó érzelmi konfliktusokat taglalja ,néhol giccsességbe hajlóan de jól megírt párbeszédekkel és átélhető érzelmekkel. A sztori harmadánál lévő hangsúlyváltásnak köszönhetően megjelenik némi izgalom is de ezzel az a gondom ,hogy kifejezetten a borítékolható vég miatt kellett bele.Ennek ellenére van súlya a végén történteknek,csak más úton jobb lett volna eljutni oda.Nekem 5/10

8/10
offtopic
Fertility 2022 máj. 27. - 00:01:43 8/10
Nekem tetszett ez a film. A képi világ, a karakterek és a színészi játék is teljesen rendben volt. Ez egy nagyon aranyos eredettörténet bármelyik random zombi filmhez 😁 Kicsit vontatottan indult de a végét kimondottan poénosnak találtam. A történetvezetésen meglátszik hogy a rendező nő, mert finoman ugyan, sok helyen bele vannak szőve a nők problémái önmagukkal és a világgal. Ha más szemszögből nézzük, nem mint horrort, akár az egész filmet lefordíthatjuk mint női konfliktust az élettel. Kezdve a vér állandó jelenlétével,folytatva az állandó és ismétlődő veszekedésektől mindig ugyanazzal a témával, végezetül pedig mindkettőjük pusztulását egy harmadik miatt.
Nem vártam túl sokat ettől a filmtől de kellemes csalódás volt.
Gipsy Danger 2022 febr. 12. - 17:37:53
Sajnos ez egy borzalmasan unalmas és vontatott, valószínűleg kis költségvetésű és amatőr film.
Senkinek sem ajánlom!