Trópusi gyilkosságok

Bakancslistához adom
Tropiques criminels / Grande Anse
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott I / 8. rész, 60 perc

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Mélissa és Gaëlle sorozat rablások ügyében nyomoznak és közben árulás és hazugság áldozataivá válnak.

A műsor ismertetése: A karibi Martinique-szigeten, a trópusok közepén több rejtélyes gyilkosság is történik. A két női nyomozón múlik, hogy megoldják az ügyet _ még akkor is, ha a két nőnek nagyon eltérő nézete van az igazságszolgáltatásról.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Mélissa Sainte-Rose
Gaëlle Crivelli
Aurélien Charlery
Commissaire Alain Etcheverry
Philippe Dorian
Laure Garnier
Océane Francoeur
Nicolas Ferrier

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
forzajuve85 ápr. 09. 20:19:31 7/10 Előzmény Sau Dade
Én 8. vége, szóval messze, lehet elfárad tényleg addigra, már most érzem kicsit, de még azért bőven jó. Mint ahogy írtad is, a hangulat miatt. De valóban, pl. ez a indíték dolog ebben és sajnos sok hasonló sorozatban gyenge, tényleg ez az ezért??? kategória, dehát nem lehet nyilván mindig ugyanaz az a 4-5 szokásos ok. Mondjuk, hogy belekavarjak még egyet, ebben szerintem a Motive c. sorozat elég jó.
4/10
Sau Dade ápr. 09. 16:23:07 4/10 Előzmény forzajuve85
Odf
Nem tudom, hol tartassz a Death in Paradise-zal, de a mostani utolso szezonban egesz biztos nem voltak jok az ugyek, de emlekszem, hogy valamikor a hatodik-hetedik kornyeken is volt ilyen melypont. Nagyon hasonloak az ugyek (pl fake alibi, a zseni nyomozonak viszont eszebe se jut, hiaba nem egy ilyen esete volt elotte. Most meg egy csomo olyan inditek volt, amiert nem tudom, ki olne.
De ezeken atsegit a hangulat meg ha kedveli az ember a szereploket
On

Nekem pont ez a hangulat meg a kedvelheto szereplok hianyoznak itt, de mas biztos mashogy erzi. Ugyanakkor ha ebbe belenezett valaki es akar tetszett, akar nem, tenyleg erdemes belenezni a Halal a paradicsomban-ba, mert az jobb v meg jobb… 😗
7/10
forzajuve85 ápr. 08. 20:21:15 7/10 Előzmény Sau Dade
Ezzel egyetértek, viszont a Halál a paradicsomban szerintem jól megfogja a hangulatot és a nyomozás is tud érdekes lenni, ennél biztosan érdekesebb. (Sokszor pl. tettek bele egy olyan elemet, hogy a helyszínen találtak egy kis apróságot, amiről nem tudtad, hogy kapcsolódik oda. Aztán persze kiderült, hogy van jelentősége.)
4/10
Sau Dade ápr. 08. 17:21:48 4/10 Előzmény forzajuve85
A Halál a paradicsomot sem a furfangos ügyek miatt szereti az ember, hanem egyrészt a trópusi hangulat miatt, másrészt az időnként, főként a szereplők magánéletében felbukkanó humoros-kedves szálak miatt* (aztán volt olyan évad, amiben ezt túlzásba vitték -Ruby!- de ez most itt off)
Itt az a művészet, hogy úgy játszódik a trópusokon, sőt, a valós forgatási helyszín szomszédos szigetén, hogy ebből semmit nem érezni. Igen, időnként szép kék a tenger, vannak pálmafák meg viszonylag sok nem fehér szereplő szaladgál benne, de nincs semmi, de semmi trópusi fílingje. Nem tudom, hogy csinálták, mikor az egyik szereplő még vitorláson is lakik, amivel időnként ki is fut a tengerre. Szép ké a tenger persze, de bárhol, tényleg bárhol lehetne.
A két főszereplő, pláne az ún. dinamikájuk szóra sem érdemes, sőt, Gaelle kimondottan idegesítő tud lenni.
Az ügyek jó része nem túl érdekes, még érdekesebb "indítékokkal" (úgy értem, hogy kimondottan fura tud lenni, ha valaki azért ölt, amiért a sorozatban ölt)
Igazából képtelen voltam teljes figyelemmel végig követni egy teljes részt, tényleg mindig azt vettem észre, hogy hopp, már mást vagy mást is csinálok, és így aztán kiesett egy csomó minden a történésekből, de ez nem oka volt annak, hogy nem tartom jó sorozatnak, hanem pont következménye. Vasaláshoz, háttértévének azért elmehet, ha valaki pont nem talál semmi mást a műsorban arra az időre, míg valami mechinikusabb dolgot csinál és zajt is akar csapni maga körül :-D

*ehhez nekem külön hozzáad a helyi angol akcentus -mivel eredeti nyelven nézzük- így nem tudom, milyen benyomást tesz arra, aki magyar szinkronnal nézi (nem is tudtam eddig, hogy ment magyar csatornán szinkronizálva, egy idő óta már magyar felirat sincs hozzá, de mivel tök érthető angollal is, ezért nem akadály ez sem)
Főpilóta ápr. 04. 17:12:17
Rendkívül tré sorozat. Tipikusan amerikai "12 - egy tucat" krimi , csak a trópusokon játszódik. Érdekes módon ennek ellenére mindenki alaposan fel van öltözve és senki sem izzad.
Ráadásul a II. évad 4. része az abortuszt ellenző embereket kriminalizálja. Alkalmas az ellenük való gyűlölketkeltésre. Vagyis életellenes, sátánista. Jegyezzük meg a készítőket és a színészeket - egytől egyig életellenes gazemberek. A TV4 is az, amennyiben ilyen témájú filmeket vetít.
7/10
forzajuve85 márc. 20. 06:42:50 7/10
Van ebből egy eredeti verzió, a Halál a paradicsomban (Death in Paradise), azt lenne jó folytatni, a 13 évadból még csak 2 ment le nálunk, nagyon jó sorozat.