Újjászületés: 9/11 emlékműve

Bakancslistához adom
Rising: Rebuilding Ground Zero
amerikai ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

9/11 több volt borzalmas, emberi életek ezreit követelő terrortámadásnál. Az ország és kicsit a világ is megváltozott abban a pillanatban. A terrorizmustól való félelem az egész bolygón tapintható lett.

Az élet azonban ment tovább, az amerikai nemzetnek pedig szüksége volt a továbblépéshez ahhoz, hogy méltó emléket állítson a támadás és az azt követő mentés áldozatainak. Évekkel az események után több százan fogtak emberfeletti munkába, hogy a korábbi WTC tizenhat hektáros területét, a Ground Zero-t méltó emlékhellyé varázsolják. Az újjászületés: 9/11 emlékműve című sorozat a New York-iak szemszögéből dokumentálja, amint a terrortámadás áldozatai előtt tisztelegve életük legnagyobb feladatára vállalkozva újjáépítik a környéket. A testvéreiket és barátaikat elvesztett vasmunkásoktól a New York új hajnaláról álmodó építészen keresztül, a megnyugvásra és vigaszra vágyó családokig a legkülönfélébb New York-iakkal találkozunk a műsorban.

Az új Ground Zero az emberiség történetének egyik legnagyobb és legkomplexebb építési munkálata. A projekt célja egy mindenki felé nyitott, csalogató egyben biztonságos park létrehozása, amely felhőkarcolókat, múzeumokat, tömegközlekedési központot és a lerombolt tornyok helyén egy-egy óriási szökőkutat is magába foglal. A vízió valóra váltásában mérnökök, építőmunkások, várostervezők és építészek tucatjai vettek részt, akik időt és energiát nem sajnálva segédkeznek abban, hogy rajtuk keresztül egy egész nemzet róhassa le tiszteletét a terrortámadás áldozatai és az azt követő mentésben részt vevő hősök és családjaik előtt.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Ford Mustang 2011 szept. 06. - 16:25:13
Igaz. Akkor tárgytalan.
gpontadam 2011 szept. 06. - 16:15:24 Előzmény Ford Mustang
Nem-nem! Minden vasárnap 6-kor jön az új rész. Ismétlés talán nem is lesz még szeptemberben.
Ford Mustang 2011 szept. 05. - 14:36:03
Vasárnap 6-kor ismétlik.
czikaszilvi 2011 szept. 05. - 08:12:10
Tudja valaki,ismétlik-e esetleg?Sajnos lecsúsztam róla....vagy valakinek megvan?
Köszi
offtopic
Ford Mustang 2011 szept. 04. - 15:30:17
Hú, ez övön aluli volt.. :)
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 04. - 14:44:24
kijött belõlem a morbid állat, de nem repülõteret kéne oda inkább tervezni? :) ha már úgy is arra mennek....
Ford Mustang 2011 szept. 04. - 14:37:01
A sorozat azokat a férfiakat és nõket mutatja be, akik elhatározták, hogy a lerombolt Világkereskedelmi Központ helyén egy új, 104 szintes tornyot emelnek. A szeptember 11-i tragédia közelgõ, tizedik évfordulója alkalmából a Discovery Channel új sorozata azoknak a hétköznapi embereknek - mérnököknek, építõmunkásoknak, várostervezõknek és építészeknek - a hõsies küzdelmét mutatja be, akik eltökélten álltak az ügy szolgálatába. A testvéreiket és barátaikat elvesztett vasmunkásoktól a New York új hajnaláról álmodó építészeken keresztül a megnyugvásra és vigaszra vágyó családokig olyan emberekkel találkozhatunk, akik szakmai életük legnagyobb kihívásának tekintik, hogy a határidõket betartsák - és tisztelegjenek az áldozatok és családtagjaik elõtt. A sorozatban a munkásokat, a túlélõket, a családtagokat, a város választott vezetõit közös cél egyesíti: szeretnék, ha a Föld legnagyobb városa a romokból ismét a magasba emelkedne.
BEN1986 2011 szept. 04. - 13:27:09
Érdekes pont a születésnapomon történt a terrortámadás. 15 éves voltam mikor történt.