Un'altra vita

Bakancslistához adom
olasz dráma, 120 perc, 2014

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2022 nov. 27. - 10:46:21 9/10
A film "Egy másik élet" - Un'altra vita - női főszereplője: Vanessa Incontrada
9/10
grosz_i 2022 nov. 27. - 10:44:48 9/10

Cinzia TH Torrini (*1954. szept. 5.) - Un'altra vita (2014) - 6 epizódból álló olasz filmsorozat 300 perc

Emma szerencsés nő, csodálatos családja, jóvágású férje van, és kifejezetten jómódó család életét élik Milánóban. Amikor a férjét, Dr. Pietro Guarnierit letartóztatják korrupció vádjával, akkor az eddigi élete darabokra hullik. Egyébként Emma, ő maga is orvos, és férje letartóztatásakor szerez tudomást arról is, hogy férje viszonyt folytatott egy másik nővel. Emma eddigi élete egy csapásra összeomlik, és úgy dönt, a három lányával áttelepül Ponza szigetére - lemondva a Milánó nyújtotta kényelmes életükről -, hogy a gyerekei életét megkímélje a botrány által keltett médiaérdeklődéstől.

A lányai, Giulia 17 éves, Margherita 16, és a legkisebb Camilla pedig 8. A lányok az elején duzzogva, majd beletörődve elfogadják a kis sziget áltat nyújtott igen egyszerű életet. Ponzán Emma megismerkedik az ügyvéd Antonióval, egy szigetlakóval, aki visszavonultan, a külvilág elől gondosan rejtőzve él egy rejtélyes, elhagyatott villában, amely körül különös mendemondák keringenek.

Ezenkívül pedig Pietro, de főleg az anyja, Elvira (Emma anyósa) mindent megtesz, hogy Emma visszatérjen a rajongásig szeretett unokáival hozzájuk, Milánóba, de látszólag eredménytelenül.

A történet valójában „in medias res”-szel kezdődik, a doktornő és lányai átkelésével a komphajón Ponzára. Minden, a milánói életükkel kapcsolatos képsorok a 6 rész során Emma visszaemlékezéseiben, flashback formában jelenik meg