Uram, teremtőm

Bakancslistához adom
Hofshat Kaits
izraeli filmdráma, 72 perc, 2007

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Ábrahám Eidelmann, az öreg ortodox rabbi élete szinte minden percét a Tóra tanulmányozása és az imádkozás teszi ki, így sem fiatal, szerető feleségére, Eszterre, sem egyetlen fiára, az álmodozó Menáhemre nem fordít sok figyelmet. Ábrahám őszintén szereti családját, de számára az Írás parancsolatainak betartása és betartatása minden másnál előrébb áll az életben. Az egymást követő csendes napok közül az egyik azonban igazán kivételesnek bizonyul Menáhem számára, édesapja beleegyezik abba, hogy a Holt-tengerhez menjenek nyaralni. A bibliai Ábrahám és Izsák történetét megidéző film költőiségét a párbeszédek helyett inkább a három főszereplő csodálatos testbeszéde, gesztusai adják, illetve a filmet végigkísérő gyönyörű zene.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Künge 2009 nov. 23. - 10:08:02 9/10
Az Uram, teremtõm rendezõje maga is ortodox családban nõtt fel 19 testvér között, s döntött úgy 25 évesen, hogy a világi életet választja, és Tel-Avivban tanul filmrendezést.

Díjak: 2007- Izraeli Filmakadémia - 4 jelölés, 2006 - Haifa Nemzetközi Filmfesztivál - 2 díj, 2007 - Tribeca Filmfesztivál - 1 díj