Út a szívedhez

Bakancslistához adom
Pad na jou hart
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 112 perc, 2014

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Besson, a jóképű, fiatal férfi az agglegények gondtalan életét éli. Egy hatalmas cég örököse, a lányok imádják, megvan mindene. Tervei szerint a gyárban a jövőben a kétkezi, emberi munkát a gépek váltanák fel. Apja, aki halálos beteg, ellenzi ezt a tervét, és arra kéri a fiát, hogy ne bocsássa el dolgozókat. Halála után feltételként kiköti, hogy Besson csak akkor lehet a vállalat igazgatója, ha időben odaér a temetésére. A férfi útnak indul, és találkozik Amoryval, a bohó és vidám lánnyal, akivel együtt jutnak el Fokvárosba. Útközben pedig nemcsak Dél-Afrika csodás tájaival ismerkedik meg, hanem olyan kivételes, önzetlen emberekkel is, akiknek köszönhetően Besson végre megérti, apja mit is szeretett volna tanítani neki. Az utazás mind Besson, mind Amory számára új fejezetet nyit, hiszen a lány nem véletlenül került az útjába.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2023 jún. 15. - 03:10:12 Előzmény DUNAWÖLD
A kérdésedet elolvasva, szerintem Te ihattál, mert az én kommentem alatt van két hozzászólás, az elsőnek az írója Xxy92, a másodiké pedig Nótárius, és én őnekik írtam.
Az, hogy ezt nem vetted észre, és csacsiságokat kérdezel, szerintem eléggé aggályos...:)D
olahmiki1959 2023 jún. 15. - 03:02:38 Előzmény DUNAWÖLD
Javallom, hogy egy picit figyelmesebben olvasd el a kommenteket!
Ugyanis azt írtam, hogy "LEHET, hogy maga a film egy kicsit bugyuta vígjáték"
Tehát nem állítottam biztosan - mert nem tudhattam előre, ugyebár -, csak a lehetőségről írtam.
Egyébként megnéztem, és valóban, egy kicsit bugyuta volt, de azért összességében tetszett.
Szia!
DUNAWÖLD 2023 jún. 15. - 00:00:30 Előzmény olahmiki1959
De ki az a Nótárius ❓🤔🙃
Ittál, és/vagy te vagy Xxy92 is és magaddal diskuràlgatsz?
DUNAWÖLD 2023 jún. 14. - 23:56:20 Előzmény olahmiki1959
A film még el sem indult, honnan veszed, hogy bugyuta?
...Majd pedig bejelented, hogy borzasztó kíváncsi vagy a filmre...
Klasszis ez a fórum.


olahmiki1959 2023 jún. 14. - 22:30:32
Helló, Xxy92, köszönöm a tájékoztatást, Nótárius, neked pedig a film előzetesét, hihetetlenül érdekes volt - lehet, hogy maga a film egy kicsit bugyuta vígjáték, de ez nem számít -, a táj lenyűgöző, én pedig amúgy is imádom az egzotikus helyszíneken játszódó filmeket, ráadásul egy dél-afrikai film ilyen szempontból - is - teljesen ismeretlennek számít egy magyar nézőnek!
Borzasztó kíváncsi lettem rá, úgyhogy mindenképpen meg fogom nézni!
Üdv mindkettőtöknek!
Miki
Nótárius 2023 jún. 14. - 17:41:52
Íme, e film előzetese:

https://youtu.be/n-mAClpgqjE
offtopic
Xxy92 2023 jún. 13. - 20:00:19
Június 14. - Szerda
23:15 DUNA Televízió

Engedtessék meg nekem egy rövid kulturális adalékanyag írása e filmhez, melynek lejátszásáért hálás vagyok a Duna tévének, hogy a töménytelen mennyiségű semmi között néha értékekre, új értékekre is vállalkoznak.

A film - bár a port.hu nem jelzi - dél-afrikai, mely messzi országból igen ritkán jut el hozzánk bármi is. A Dél-Afrikai Köztársaságban található Afrika legnagyobb számú és arányú fehér lakossága: nagyjából 4 500 000 európai származású ember él ott, mely a lakosság körülbelül 8%-a. Jelentős többségük a XIX. században érkezett holland kereskedők-telepesek leszármazottai, s ők sok más egyéb hasonló történettel ellentétben, meg is őrizték nyelvüket. Többségük a mai napig anyanyelvi szinten beszéli az ún. Afrikaans nyelvet, mely a holland egy nyelvjárása. Ez a film is Afrikaans nyelvű, így aki teheti, javaslom, hogy állítsa át tévékészülékét feliratos adásra!

Maga a történet a trailer alapján meglehetősen kiszámíthatóan alakul, de az idegen kultúra és a lélegzetelállító tájak mindenképpen kárpótolnak majd mindenkit, ki úgy dönt, megnézi ezt a különleges filmcsemegét!