A kegyenc

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott orosz tévéfilmsorozat, 1. rész, 51 perc

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: 1739. szeptember 16. Csizsovo, Oroszország. Egy szegény muzsik házában megszületik egy kis "fattyú", Grigorij Alekszandrovics Patyomkin, a későbbi vezértábornagy, tauriszi herceg.
1744. Szentpétervár. I. Erzsébet, minden oroszok cárja feleséget keres bolond fiának, a későbbi III. Péter cárnak. Választásuk másodunokatestvérére, "Fikére", az anhalt-zerbsti hercegnőre esik. A nászéjszakán kellemetlen meglepetés várja Katalint: férje, ahelyett, hogy vele foglalkozna, játékkatonákkal játszadozik. Közben Patyomkint - akit mindenki semmirekellőnek tart - beveszik a lovasgárdába közkatonának. Fike hercegnő, aki közben Katalin hercegné lett, tíz év házasság után életet ad első gyermekének.
1757. Patyomkint, az első moszkvai egyetem hallgatóját, egyetemista társaival együtt meghívják a cári palotába. Katalin nagy hercegnőnek a jóstehetséggel megáldott kertésze hosszú, de bűnökkel teli életet jósol. Patyomkin, miután kizárják az egyetemről, Pétervárra megy, a lovas gárdába. I. Erzsébet cárnőt halála után fia, III. Péter követi a trónon. A nemesség III. Péter ellen fordul eszelőssége és II. Frigyes porosz király előtti behódolása miatt. Katalin szeretőt választ magának Orlov személyében.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Lieut 2009 okt. 02. - 19:07:51 Előzmény feketevipera
Nekem is bejön. Üdítõ változatosság a sok "szuperprodukció" között.
feketevipera 2009 szept. 30. - 19:52:24
Úgy néz ki, nem lesz ez rossz sorozat. Bár nyilvánvalóan nem egy hollywoodi szuperprodukció, de azt hiszem, ez nem is baj.