Az eljövendő élet

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz thriller minisorozat, 1. rész, 90 perc

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Nunzia, a zsidó Padovani mérnökék cselédlánya a férfi elhurcolása után sem hagyja magára asszonyát és a kis Lelát. Miután pedig az asszony belehal a szülésbe, a csecsemőt is magához veszi. Rómába menekül a gyerekekkel, és az ügyes, feketézésből élő nápolyi Romano segítségével végre fedél kerül a fejük fölé. A menekültek, kibombázottak szálláshelyén ismerkedik meg a nyomdász Pietróval, aki nővérével, Rosával él. Romano náluk bérel szobát, és rögtön udvarolni kezd a rokonszenves, komoly lánynak. A szövetségesek bevonulása után a rómaiak boldogan ünneplik a várva várt felszabadulást, ám a városban egyre nagyobb a káosz és a nyomor. Nunzia nem talál munkát, a gyerekek éheznek és fáznak, ezért amikor lehetőség nyílik rá, Lelát északra küldi, ahol sok család fogad be ideiglenesen nyomorgó római gyerekeket. A választások után lassan normalizálódik az élet. A testileg-lelkileg megtört Padovani mérnök visszatér Dachauból, és úgy dönt, hogy a gyerekekkel Palesztinába emigrál. Lela kedvéért azonban vár az esküvő napjáig, amelyen Nunzia és Pietro, valamint Rosa és Romano egyszerre esküszik örök hűséget egymásnak.

A műsor ismertetése: A film története a II. világháború utolsó napjaiban kezdődik, és 1960-ig követi négy fiatal ember életét.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
borág 2008 máj. 29. - 22:56:26 10/10
Lebilencselõ - életszerû - tiszta szívû - nagyon jó film!