Halálos hiba

Bakancslistához adom
olasz-francia filmdráma, 1. rész

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Giulia Visconti népszerű tévériporter, az egyik nagy tévétársaság esti hírműsorának sztárja. Látszólag boldog házasságban él egyetemi tanár férjével és hétéves kisfiával, sőt egy újabb babát is vár. Kiegyensúlyozottsága azonban törékenynek bizonyul, amikor megtudja, hogy barátja, Ernesto súlyos AIDS-beteg. Ő maga is megcsináltatja a tesztet.

A műsor ismertetése: Giulia ünnepelt televíziós bemondónő. Házas, van egy 7 éves kisfia, és hamarosan megszületik második gyermeke. Tökéletes élete egy csapásra szertefoszlik, amikor megtudja,hogy volt barátja, Ernesto, AIDS-es és haldoklik. Félelmében úgy dönt, hogy ő is csináltat egy tesztet. Az eredmény sokkoló. Giulia HIV-pozitív, és nagy az esélye annak, hogy születendő gyermeke is beteg lesz. Férje, Luca zavartan veszi tudomásul a helyzetet, és félve attól, hogy saját és fia, Marco élete is veszélybe kerülhet, az utcára teszi Guiliát. Giulia megpróbáltatásai ezzel azonban nem érnek véget, sőt, csak most kezdődnek igazán. Barbara, a törtető fiatal újságíró kihallgatja Giulia és orvosa telefonbeszélgetését, és ezzel végre egy olyan bizonyíték kerül a kezébe, amellyel tönkreteheti Giulia karrierjét. Barbara nem vesztegeti az időt. Másnap minden újság címlapja szenzációként hozza le a hírt: Giulia Visconti HIV-pozitív.
Giulia teljesen egyedül marad, az egész világ szembefordul vele és kirekeszti őt. A rá nehezedő nyomásba Giulia beleroppan és elvetél. A kórházban számos vizsgálatot végeznek rajta, többek között egy AIDS-tesztet is. Kiderül, hogy az előző teszt hamis eredményt mutatott, és makkegészséges. A tévécsatornánál ismét ünnepelt sztár lesz, férje is újra körülrajongja. Giulia eközben megteszi élete első fontos lépését: élő adásban nyilatkozik arról, hogy mennyi megpróbáltatáson ment keresztül az elmúlt időszakban, mert a betegsége miatt mindenki elfordult tőle. Megható vallomásában élesen bírálja azt az álszent társadalmat, amelyben él.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?