Jesse Owens története

Bakancslistához adom
amerikai filmdráma, 1. rész

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az ötvenkétéves volt olimpiai bajnok, Jesse Owens a chicagói bíróság előtt áll adócsalás vádjával. Az egykori nemzeti hős négy aranyérmet nyert az 1936-os berlini "náci" olimpián, eredményével felbőszítve Hitlert, mert csorbát ejtett annak faji felsőbbrendűségről szőtt elméletén. Most a sztár bűnözőként a legszigorúbb ítéletet is megkaphatja: négy éves börtönbüntetést. Védője azonban úgy érzi, többet kellene tudnia Jesse-ről, és megbízza Lew Gilbert-et a nyomozással. Gilbert nagyon nyitottan áll a feladathoz, és elszántan lát neki, hogy kinyomozza az igazságot: vajon tényleg bűnöző-e a hatalmas sztár vagy más okok húzódnak a háttérben...

A műsor ismertetése: Jesse Owens, a fiatal színes bőrű sportoló az 1936-os berlini olimpiai játékokon rendkívüli teljesítményt nyújtott, hazája hősévé vált. Ám érdemei hamarosan feledésbe merültek. 52 évesen már, mint adócsaló áll a bíróság előtt, és oly hosszú idő után a figyelem újra felé fordult.
A per kapcsán megelevenedik élete, sorozatos üzleti és magánéleti kudarcai. A nyomozás feltárja, hogyan került az egykori sztár a csúcsról a vádlottak padjára, és megérdemli e a szigorú ítéletet, amely akár négy éves börtönbüntetés is lehet.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Jesse Owens
Jimmy Hoffa
Robertson edző

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?