A sziget

Bakancslistához adom
görög tévéfilmsorozat, 10. rész, 59 perc

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Anna kétségbe esik Vandulákiszék elutasítása miatt, és újból Andónisszal kezd flörtölni. Fotiní egy helyi mulatságon megismerkedik Sztefanosszal, és egymásba szeretnek.
Andreasz, apjával szembeszállva, elmegy Plakába, és megkéri Anna kezét. Megtartják az eljegyzést, Anna a gazdag Vandulákisz család tagja lesz.
A kormány elküldte Szpinalongára a generátorhoz szükséges, régóta várt pótalkatrészeket, és a szigeten kigyúlnak a fények. Plaka lakosai is ámulva nézik a kivilágított szigetet. A hatóságok engedélyezik, hogy a szigetről küldött levelekre többé ne kelljen rányomni a "Fertőtlenítve" szót jelképező betűt. Petrosz, az időközben megvakult, előző polgármester megjövendöli, hogy egy napon majd eltűnik a lepra a szigetről. Átadja utódának, Níkosznak féltett kincsét: egy El Greco festményt. Níkosz megtudja, hogy Grigorisz megerőszakolta Evgeníát. Miközben a szigetlakók a kigyúló fényt ünneplik, megkeresi Grigoriszt, és életre-halálra megküzd vele.

A műsor ismertetése: Victoria Hislop bestseller regényéből készült nagysikerű görög tévéfilmsorozat. Nagy időutazás 1939-től napjainkig, s mindez Görögországban, Kréta szigetén játszódik. Kelet-Kréta partjainál található egy gyönyörő falucska, Plaka, s vele szemben egy titokzatos sziget, Szpinalonga. A huszonéves egyetemista Alexis Londonban él szüleivel, édesanyja, görög, s segyik napról a másikra úgy dönt, hogy elege van Londonból, s szülei nyomdokaira lép. Autóba ül, s meg sem áll Kréta szigetéig.
Édesanyja, Szofia nem szívesen mesélt az ottani életéről, de Alexis előtt a család krétai ismerősei segítségével lassan feltárul a múlt. Megtudja, hogy anyja szülőfaluja, Plaka, egykor a szomszédos Szpinalonga sziget ellátásából élt. Szpinalonga pedig nem volt egyéb, mint az egyik utolsó európai leprasziget, amelynek Alexis dédnagyanyja, Eleni is a lakója lett. Megismerkedünk Eleni történetével is: Plaka tanítónője volt, és egyik kis tanítványával, Dimitrivel egyszerre fedezték fel rajta a betegség tüneteit, együtt mentek a törvény által előírt száműzetésbe az élőhalottak szigetére.
Alexis öntudatos londoni Nő, aki csak tudni szeretné, honnan jött, honnan származnak szülei és miért hagyták el egykoron hazájukat, szeretett falujukat. A látványos, míves görög tévéfilmsorozat 3 generációs történet, Szpinalonga minden titkával...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Giorgis Petrakis
Fotini Aggelopoulou idős korában
Nikos Papadimitrio
Evgenia Kapatanaki
Hristina Kroustalaki
Antonis Aggelopoulos

Hozzászólások

Szerinted?
hilbertkornel 2017 dec. 07. - 16:45:45
Meg lehet szerezni valahonnan DVD-n magyar felirattal?
adamnagysweetmovie 2014 júl. 04. - 14:16:41
Magnóra, Zorbász!
Oszd meg és uralkodj (magadon).