Rondó / 1119

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar magazinműsor

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: - Szent Hedvig szobra Budapesten. A Belvárosi Főplébánia Templom kertjében avatták fel Szent Hedvig szobrát. Hedvig Nagy Lajos magyar király lánya volt, aki a XIV. században házassága révén élt Lengyelországban. A tiszteletére emelt szobrot Tóth Dávid készítette, akinek a nevéhez fűződik többek közt a lengyel-magyar barátság emlékmű megalkotása is.
- Görög nemzeti ünnep. Október 28. a görögök számára fontos dátum, hiszen ezen a napon mondott nemet a görög nép Mussolini ultimátumára. A "görög NEM"-mel Görögország belépett a II. világháborúba.
- Kaukázusi étterem Budapesten. Saslik, kebab és minden ami szem-szájnak ingere!
Megnyílt Budapesten az első kaukázusi étterem, ahol a garantált a jó hangulat mellett elsősorban a hagyományos örmény konyha remekeivel várják az érdeklődőket.
- Az Örmény Köztársaság elnöke Magyarországi látogatása
November 8-án háromnapos hivatalos látogatásra érkezett Budapestre Szerzs Szargaszján, az Örmény Köztársaság elnöke, akit Sólyom László köztársasági elnök fogadott.
- 95 éves a Magyarországi Bolgárok Egyesülete
A Demeter-napi rendezvényen újra szentelték az egyesület zászlóját, majd gálaműsor zárta az estet.
- Görögök Vácott. Vácott már a XVIII. század elején is éltek görögök. Kik voltak ők, és mit csináltak? - Ennek eredtünk a nyomába Diószegi György segítségével.
- Kitüntették Botlik József történész-kisebbségkutatót
Okt. 23-án a Magyar művészetért díjjal tüntették ki Beregszászon Botlik József történész-kisebbségkutatót, aki Kárpátalját második hazájának tekinti.
- Ukrán Kulturális Hónap Békéscsabán
Békéscsabán Ukrán kulturális hónapot rendezett Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége és a Békés megyei Jókai Színház.
A rendezvénysorozat azt tűzte ki céljául, hogy megismertesse az ukrán kultúrát a Békés megyeiekkel
- Nemzetiségi irodalmi antológia
A 15 éves Barátság folyóirat ünnepi antológiával mutatkozott be november elején,amelyben mind a 13 magyarországi kisebbség írói, költői szerepelnek.

A műsor ismertetése: A műsor bepillantást nyújt a Magyarországon élő bolgárok, lengyelek, görögök, örmények, ruszinok és ukránok életébe.

A műsor egyfajta fórumot jelent a kis közösségeknek, bemutatja múltjukat, történelmüket, a jelen hétköznapjait és ünnepeit. Fontos feladatot tölt be az anyanyelvi kultúra ápolásában, hiszen a forgatott anyagok többsége az adott kisebbség nyelvén készül magyar feliratozással.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Ilektra 2012 aug. 08. - 21:37:15 Előzmény Enigman38
A kérdéses zenekar a MESZECSINKA, az énekesnõ pedig Oláh Annamária.
10/10
Enigman38 2012 jún. 15. - 07:38:36 10/10 Előzmény Ford Mustang
Ma reggel ebben a mûsorban 7óra 18-19 perckor egy dal hangzott el.Egy hölgy olyan "Sebestyén Mártás" stílusban egy gitárnak csak három húrját pengetve énekelt,gyönyörûen ,majd késõbb bekapcsolódott a többi zenésztárs is.Kiöm szék õk???
Hol tudhatom meg a zenekar nevét elérhetõségüket?
köszönöm szépen ha bárki informál errõl...
Ford Mustang 2011 aug. 25. - 16:27:41
Érdekes mûsor, egyszer meg lehet nézni.