A királynő törvényszéke

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai tévéfilmsorozat, 2. rész

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Abraham Cady, a II. világháború hőse, világhírű amerikai regényíró, zsidó gyökereit kutatva írta meg Tűzáldozat című művét Izrael állam születéséről és annak előzményeiről. A könyvben a túlélők visszaemlékezései alapján idézi: "?a hírhedt ötös barakkban a műtő vezetője Dr. Kelno volt, aki ezernél is több sebészeti kísérletet végzett zsidókon minden érzéstelenítés nélkül, mintha kísérleti nyulak volnának." Mivel az orvos becsületsértésért pert indított ellene, állítását alperesként az angol bíróság előtt kell bizonyítékokkal alátámasztania.

A műsor ismertetése: A köztiszteletnek örvendő dr. Adam Kelno, a lengyel származású orvos immár évtizedek óta él Angliában, és a lovagi cím büszke tulajdonosa. Most mégis bírósághoz kell fordulnia becsülete védelmében, mert egy frissen megjelent könyv azt állítja róla, hogy a II. világháború alatt, amikor ő maga is egy koncentrációs tábor kényszerű lakója volt, a lágerkórház munkatársaként a foglyokon tiltott kísérleteket végzett...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Dr. Adam Kelno
Abe Cady
Angela Kelno
Lady Margaret Alexander Weidman
Samantha Cady
Tom Banniester
Robert Highsmith
Clinton-Meek
Justice Gilroy

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
black72 2009 dec. 01. - 15:05:53 7/10
Könyvben olvastam,és a történet nagyon megrázó.Nem tudom a film mennyire adja vissza a könyv élményét de amint lehet megnézem.Szörnyû,hogy emberek emberekkel ilyen rémes dolgokra képesek.