Wagner

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-magyar tévéfilmsorozat, 2. rész, 54 perc

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Wagner Zürichben kezdi meg száműzetésének éveit. Egy kis zenebarát kör őszinte barátsággal befogadja, és anyagilag is támogatja. Férje hosszas könyörgésére Minna szintén odaérkezik. Egyik mecénása házában ismét zavaros nőügybe keveredik, Párizsba menekül, onnan azonban a francia kormány "tanácsára" visszatér Svájcba. Ott látogatja meg őt leghívebb barátja, Liszt Ferenc.

A műsor ismertetése: Drezda, 1848. Richard Wagner II. Frigyes August szász király udvari karmestere. Szenved a fenséges kisváros szorításában és lázadozik az udvar ostoba, korlátolt emberei ellen. Gyújtó hatású beszédeket mond és felesége, Minna minden mesterkedése ellenére az 1849-ben kitörő forradalom a barikádokon találja. A forradalom leverése után körözést adnak ki ellene, menekülnie kell és több mint egy évtizedig nem léphet német földre.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
hmendre 2021 júl. 21. - 15:55:56 Előzmény zlin142
Kedves Zlin142 ! DVD -n én is szívesen megvásárolnám a sorozatot :-) Tisztelettel: hmendre7@gmail.com
user11 2014 jún. 02. - 20:49:05 Előzmény Angéla Glázer-Szalczinger
A filmesek fizettek a gimi kibérléséért egy halom pénzt, abból épült a csarnok. A gázsinkat nem kellett felajánlani szerencsére.
Angéla Glázer-Szalczinger 2014 jún. 01. - 21:14:44 Előzmény user11
Én akkor még csak általános iskolás voltam. A kórusban énekeltem, kötelezõ volt menni a kórustagoknak és németül elõadni egy Wagner mûvet. Roppant boldogok voltunk, mert nem kellett suliba menni, és nagy élmény volt nézni egy igazi filmforgatást. Meg autogramot gyûjteni Richard Burton-tõl. Nekünk ez bõven elég lett volna...
De pár napon belül igen csak jó gázsit osztottak széjjel, amit mi nem is vártunk. (Az persze lehetséges, hogy a gimisek felajánlották a gázsijukat a tornacsarnokra, arról nincs tudomásom... :) )
user11 2012 aug. 26. - 00:25:34
A film több jelenetét Tatán forgatták 1980-ban, pl. a nyitó képet is az Eötvös Gimnázium udvarán, ahol a mester(R. Burton) felballag egy dombon álló kastélyba(az a gimi), meg a gõzhajós jeleneteket, a nagy vacsorát a szabadban.kisebb lövöldözéseket, stb.Több napig tanítási szünet volt, statisztáltunk. Állítólag a forgatási pénzbõl épült a gimi sportcsarnoka.
offtopic
hasyee 2011 jún. 06. - 14:43:12 Előzmény zlin142
Kedves zlin142!

A fórumhozzászólásod alapján, Neked megvan a teljes Wagner-sorozat. És ha jól látom, budapesti vagy. Megoldható lenne a film átmásolása valamilyen módon? Ha kell, adok üres DVD-t, vagy akár még fizetek is pluszban érte. Már régóta próbálom megszerezni a sorozatot, de szinte lehetetlen...
Válaszodat elõre is köszönöm!

Üdv,
hasyee
zlin142 2010 jún. 04. - 11:01:08 Előzmény TRS
Kedves Ausztriában élõ! Nekem megvan a teljes sorozat. Ha igényled, írj! Elkészítem. Hogy jutna el hozzád? Üdvözlettel: Gyula, Budapestrõl.
TRS 2010 ápr. 25. - 11:06:41
Helló!

Ausztriában élek és sajnos csak nagyon rosszul jön be nálam a M1 (meg csak a 4ik résznél vettem észre hogy bemutatjá a M1!)! Valaki töletek felvette a sorozatot DVD-re meg felveszi a többi részeket is? Ha igen, szívesen megvásárolnám valakitöl!
Köszönöm elöre!
offtopic
far vik 2010 ápr. 16. - 09:56:37
Csak félig off, nekem az jutott eszembe, hogy a legnagyobb zsenik egyben mekkora önzõ rohadékok is egyben...
pozsizsuzsi 2010 ápr. 02. - 11:34:32
És ha mindez nem lenne elég: egy elképesztõ utószinkron. Fájdalmas volt.
Tudtam én, hogy oka van annak, hogy nem emlékszem szinte semmire a sorozatból (kivéve tán a mi Ludwigunk szerepeltetését, ami szintúgy nem lódított az ügyön semmit), hát ma reggel rájöttem arra az okra.
kgyuri0 2010 ápr. 02. - 11:25:27
Hát, azért egy Wagner ennél lényegesen többet érdemelne.
Kár, hogy nem tellett egy normális cselekményre, így az egész darab (az elsõ alapján) kusza s szwedett vedett romantikus bombasztikus klipgyüjteményre emlékleztet, a mûveltséget sem különösebben terjeszti a kevés adat miatt.

Szinészi játék zérus, mit is várhatnék RichardBurtontól.
A zenei betétek(sajnos inkább aláfestés) legalább Wagner. Legalább persze az jó.