Rondó / 2023.01.06-i adás

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar magazinműsor, 1. rész, 26 perc

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Hat nemzetiség hét nyelven beszélő műsora, amely a bolgárok, görögök, lengyelek, örmények, ruszinok és ukránok mindennapjaiba nyújt betekintést, mutatja be sokszínű kultúrájukat minden pénteken 06.45-kor a Duna Tv és 13.20-kor a Duna World csatornán. Műsorvezető: Olasz-Hartyányi Nikoletta Az év első adásában kicsit visszatekintünk az elmúlt esztendőre. KÖNYVAJÁNLÓ _ W.S. REYMONT: LÁZADÁS Tavaly új sorozatot indítottunk műsorunkban. A könyvajánló rovatban a nemzetiségek körében ismert személyiségeket kérünk arra, hogy ajánljanak egy számukra kedves művet a nézőink figyelmében. Sorozatunk első vendége Joanna Urbanska a budapesti Lengyel Intézet igazgatónője volt. SELELJO ERZSÉBET és IRÉN a MAGYAR ZENE HÁZÁBAN A ruszin származású zenész testvérpár Seleljo Erzsébet és Irén a Magyar Zene Házában Vlad Maistorovici hegedűművésszel közösen adott koncertet Trio á la Brahms címmel tavaly nyár elején. A fellépés előtt nem csak a klasszikus zenéről beszélgettünk. ÖRMÉNY KISOKOS KEZDŐKNEK Színes, tartalmas tájékoztató füzetet állított össze még a népszámlálásra a II. kerületi Örmény Önkormányzat Örmény kisokos kezdőknek címmel, amelyet mindenki hasznosnak találhat, aki kicsit is többet szeretne tudni arról, hogy kik is az örmények. PARAFRÁZIS _ Papageorgiu Szteliosz képei Elismert, sikeres művészek alkotásainak töredékéből egy új világot teremteni, új gondolatokat, érzéseket ébreszteni nem könnyű feladat. Papageorgiu Szteliosz megpróbálta és 15 év szünet után új mondanivalóval és megjelenéssel mutatta be legújabb képeit. ZENETÖRTÉNET ZSEKOV MÓNIKÁVAL Sorozattal kezdtük mai adásunkat, sorozattal is zárjuk. Nem csak könyveket ajánlottunk tavaly az Önök figyelmébe, hanem zeneműveket is, azok történetével együtt. Zsekov Mónika egy bolgár dalról mesélt nekünk.

A műsor ismertetése: A műsor bepillantást nyújt a Magyarországon élő bolgárok, lengyelek, görögök, örmények, ruszinok és ukránok életébe.

A műsor egyfajta fórumot jelent a kis közösségeknek, bemutatja múltjukat, történelmüket, a jelen hétköznapjait és ünnepeit. Fontos feladatot tölt be az anyanyelvi kultúra ápolásában, hiszen a forgatott anyagok többsége az adott kisebbség nyelvén készül magyar feliratozással.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Ilektra 2012 aug. 08. - 21:37:15 Előzmény Enigman38
A kérdéses zenekar a MESZECSINKA, az énekesnõ pedig Oláh Annamária.
10/10
Enigman38 2012 jún. 15. - 07:38:36 10/10 Előzmény Ford Mustang
Ma reggel ebben a mûsorban 7óra 18-19 perckor egy dal hangzott el.Egy hölgy olyan "Sebestyén Mártás" stílusban egy gitárnak csak három húrját pengetve énekelt,gyönyörûen ,majd késõbb bekapcsolódott a többi zenésztárs is.Kiöm szék õk???
Hol tudhatom meg a zenekar nevét elérhetõségüket?
köszönöm szépen ha bárki informál errõl...
Ford Mustang 2011 aug. 25. - 16:27:41
Érdekes mûsor, egyszer meg lehet nézni.