Közös barátunk

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol tévéfilmsorozat, 3. rész, 49 perc

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A hirtelen meggazdagodott, jólelkű Boffinék lányukként kezelik Bellát, akinek minden vágya, hogy gazdagon mehessen férjhez. Éppen ezért növekvő zavarral észleli, hogy jótevője titkára, akiről nem tudja, hogy John Harmonnal azonos, szerelmes lett belé. Az árván maradt Lizzy iránt két férfi is olthatatlan szerelemre lobban: öccsének tanára, a kisebbségi komplexussal küszködő Bradley Headstone és Eugene Wrayburn ügyvéd. Charles saját társadalmi felemelkedése érdekében rá akarja kényszeríteni nővérét, hogy adja ki az ügyvéd útját és fogadja el a tanára kezét. Bella elutasítja a szerelmi féltékenységtől őrjöngő Headstone-t....

A műsor ismertetése: A Temzéből kifognak egy halottat, aki valószínűleg rablógyilkosság áldozatává vált. Az iratok szerint az elhunyt John Harmond, aki 14 év után Fokvárosból tért haza, hogy átvegye apai örökségét. Ám a végrendelet az örököst arra kötelezte volna, hogy vegye feleségül a szegény, ám annál pénzsóvárabb Bella Wilfert. A hatalmas vagyont így az egykori cseléd, Boffin örökli, aki kisebb vagyont ajánl fel a gyilkos kézre kerítőjének. Belláék albérleti szobáját egy különös fiatalember veszi ki, aki John Rokesmith néven mutatkozik be. A holttestet megtaláló szegény halász lánya, Lizzie Hexam, az összes pénzét odaadja öccsének, Charlesnak, hogy tanulhasson és kikerülhessen a nyomorból. A gyerektelen Boffinék meghívják Bellát, hogy éljen velük új, fényűző otthonukban.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Lizzie Hexam
John Rokesmith/John Harmon
Eugene Wrayburn
Bella Wilfer
Bradley Headstone
Mr. Boffin
Charley Hexam
Mr. Venus

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2021 nov. 07. - 02:33:32
Gyerekkoromban szerettem Dickens műveit, a Copperfield Dávidot, vagy a Twist Olivért. Felnőttkoromban már nem, főként a műveiből készült filmeket nem kedvelem. Igy a Pusztaház örököseit sem, amely egy zagyva, értelmetlen történet, legalábbis a belőle készült sorozat szerint.
Ezt nem ismerem, de majd meglátom, milyen.
Danner 2010 jan. 20. - 20:02:47 Előzmény Ghanima
Van egy 76-os feldolgozása is: http://www.imdb.com/title/tt0075555/
Ghanima 2010 jan. 13. - 20:56:09 Előzmény zenka
Annyira ismerõs nekem a történet, de a színészek egyáltalán nem. Nem lehetett vajon másik feldolgozása, amit már vetítettek valamelyik másik magyar csatornán? :-oo
Danner 2010 jan. 06. - 20:38:53
Eredetileg 4*90 perces; a Dunatévé alkalmanként 2*45 percet ad le (nem tom minek bonyolítják)
szneva 2010 jan. 06. - 18:27:21
Nagyon szeretem az ilyen típusú filmeket, várom, hogy kezdõdjön. Számomra nem derül ki, hogy pl. hány része van a sorozatnak, kár hogy a cím után ezt nem jelzik. Kedvencem a most vetítettek közül az Úri házak titkai.
10/10
zenka 2009 aug. 22. - 20:53:56 10/10
Egész jó film, bár az utolsó részt mintha összecsapták volna. Már láttam angolul a BBC Prime-n , azt hittem csak az angolom miatt nem jött le pár dolog, de mintha kihagytak volna fontos jeleneteket a filmbõl.
A színészek nagyon jók voltak, a korrajz is, a történet meg olyan, amit Dickenstõl elvárunk. :)
mamcsek 2009 aug. 08. - 14:50:38
Biztosan jó film lesz, mert Dickens regénye alapján készült. Akinek tetszett a Pusztaház örökösei, az feltétlenül nézze meg.