Dűlők szolgái / "A pincében nincs demokrácia" - Gere Attila, borász

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 10. rész

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Filmünk hőse soha nem gondolt arra, hogy a szőlővel és a borral foglalkozzon. Nem is szerette a bort egészen addig, míg meg nem ismerte későbbi feleségét, s vele az apósa borát. Attól a perctől megváltozott az élete. Szögre akasztotta zöld erdészuniformisát, s ment az apósával a szőlőbe. Ő Gere Attila, akinek nemes italai ma már a világ piacait is meghódították.

A műsor ismertetése: A sorozat a legismertebb magyar borászokat mutatja be. Elkötelezettségük igazolja azt a régi mondást, miszerint a szőlő olyan nemes növény, hogy nem gazdát igényel, hanem szolgát. Portréikon keresztül megismerkedhetünk a legjelentősebb magyar bortermelő vidékekkel és a legnépszerűbb borfajtákkal.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 júl. 07. - 19:48:18
A sorozatban ismert borászok nyilatkoznak önmagukról és a borkészítésrõl, ami egyfajta "mûvészet", legalábbis ha valaki minõségi bort akar készíteni. Érdekes megfigyelni, hogy az ország különbözõ tájain élõ emberek hogyan gondolkodnak, mi az azonos és mi az eltérõ az "ars poeticájukban".